Banner 980x90

Aizvadītas pirmās zemledus makšķerēšanas sacensības Kārķos

Laika apstākļu lutināti, smaidiem sejās un tārpiem kastītēs 7.februārī Kārķu pagasta Cepša ezera krastā ieradās makšķernieki kuplā skaitā. Jau pašā rīta agrumā mediji ziņoja, ka Kārķos notikšot pirmās zemledus makšķerēšanas sacensības "Badīgais Cepša Ķīsis".

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Kārķu pagasta sporta organizatore Silva Mieze, tieši plkst.10.00 28 dalībnieki un viena dāma jau bija ieņēmuši savas pozīcijas uz ledus un sākās viņu spēles ap Cepša zivīm. Pirmais puslaiks pagāja salīdzinoši mierīgi, blakus izurbtajiem āliņģiem jau varējām manīt pa kādam asarītim, badīgam ķīsim, baltam plaudim. Tuvojoties pusdienlaikam, krastā jau sākas rosība ap katliem un ugunskuriem.

Plkst.14.00 visi ar savu guvumu ieradās pie svariem. Visu kopā saskaitot, no ezera tika izvilkti 17, 865 kg zivju, no tām viena līdaciņa, tieši tik gara, lai varētu vest mājās un pie reizes dotu Dainim Jēkabsonam titulu "Lielākās zivs izvilcējs".

Pirmo vietu ieguva Māris Mierkalns, kurš klusi un mierīgi izvilka 3, 2 kg zivju, saņēma balvu un varēja lepni paceltu galvu doties mājās. 2., 3., 4. un 5.vietas ieguvēju starpā norisinājās tiešām sīva cīņa. 2.vietu ieguva Dainis Jēkabsons ar rezultātu 1885 g, 3.vietu - Sandris Strazds ar 1880 g, 4.vietu Jānis Miezis - 1850 g, bet 5.vietu Pēteris Kondratjevs - 1700 g. Līdzjutējiem svēršanas laikā tika atrādīti mazie badīgie Cepša ķīši, pavisam izvilkti septiņi gabali!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)