Banner 980x90

Veterinārā klīnika "Anivet"– nedalīta uzmanība, saudzīga attieksme un profesionālas rūpes par tavu mīluli

Ikviens, kura mājoklī mīt kaķis, suns, trusis, kāmis vai kāds cits mājdzīvnieks, zina, cik gan daudz prieka un sajūsmas brīžu šie mazie draugi spēj sagādāt. Taču reizē ar pozitīvām emocijām mājas mīlulis nozīmē arī milzīgu atbildību, jo par dzīvnieciņu jārūpējas tāpat kā par sevi pašu un jānodrošina viņam piemērotus dzīves apstākļus, nedalītu uzmanību un mīļumu, kvalitatīvu un veselīgu uzturu, higiēnu un labu veselību, kas ļaus nodzīvot mājdzīvniekam ilgu un laimīgu mūžu.

Ikviens, kura mājoklī mīt kaķis, suns, trusis, kāmis vai kāds cits mājdzīvnieks, zina, cik gan daudz prieka un sajūsmas brīžu šie mazie draugi spēj sagādāt. Taču reizē ar pozitīvām emocijām mājas mīlulis nozīmē arī milzīgu atbildību, jo par dzīvnieciņu jārūpējas tāpat kā par sevi pašu un jānodrošina viņam piemērotus dzīves apstākļus, nedalītu uzmanību un mīļumu, kvalitatīvu un veselīgu uzturu, higiēnu un labu veselību, kas ļaus nodzīvot mājdzīvniekam ilgu un laimīgu mūžu.

Kā zināms, dzīvnieks nav spējīgs pasūdzēties par sliktu pašsajūtu, tāpēc saimniekam ne tikai pašam uzmanīgi jāseko līdzi sava mīluļa uzvedībai, bet arī regulāri jānodrošina viņam profilaktiskas vizītes pie profesionāla un pieredzējuša veterinārārsta, lai mazinātu dažādu saslimšanu risku un izvairītos no dārgas ārstēšanas laikus neatklātu, ielaistu slimību gadījumā. Atceries – profilakse ir labāka nekā ārstēšana, tāpēc noteikti lūdz palīdzību veterinārārstam sava mīluļa aprūpē. Saņemt profesionālas konsultācijas un palīdzību iespējams veterinārajā klīnikā "Anivet", kur sertificēti veterinārārsti ar ilggadēju pieredzi novērtēs mājdzīvnieka veselības stāvokli un sniegs gan kvalitatīvus ieteikumus tava mīluļa kopšanā, veselības veicināšanā un slimību profilaksē, gan arīdzan nodrošinās profesionālu diagnostiku un efektīvu ārstēšanu dzīvnieka saslimšanas gadījumā. Vari būt drošs, ka veterinārās klīnikas "Anivet" speciālistu gādīgajās rokās, tavs mīlulis jutīsies droši un komfortabli un saņems vislabāko aprūpi.

Par veterināro klīniku

Kā stāsta veterinārās klīnikas "Anivet" dibinātājs, ķirurgs un terapeits Anatolijs Kovaļonoks, kuram ir bagāta pieredze veterinārās medicīnas nozarē jau kopš 1995. gada, vēlme nodarboties ar dzīvnieku ārstēšanu nāk jau no bērnības. Arī ārsta ģimenē bijuši mājdzīvnieki, tāpēc darbs ar dzīvniekiem viņam ir sirdslieta, nevis iztikas pelnīšanas veids. Klīnikas dibinātājs pēc veterinārās akadēmijas absolvēšanas praktizējis vairākās veterinārajās klīnikās Latvijā, līdz beidzot nolēmis uzsākt arī savu privātpraksi mājdzīvnieku aprūpē. Pirmā veterinārā klīnika dibināta Juglā, taču šobrīd veterinārārstu pakalpojumi pieejami arī klīnikās Mežciemā un Pļavniekos. Rūpējoties par pacientu un viņu saimnieku ērtībām, "Anivet" klīnikās pastāvīgi tiek uzlabota pakalpojumu kvalitāte, lai nodrošinātu pēc iespējas plašākas diagnostikas un ārstēšanas iespējas vienuviet.

"Anivet" klīnikās strādā pieredzējuši speciālisti, kas lieliski pārzina veterinārārsta profesiju un turpina celt kvalifikāciju, pastāvīgi papildinot savas zināšanas un apgūstot jaunas iemaņas. Visi "Anivet" darbinieki mīl dzīvniekus un pret katru izturas ar vislielāko uzmanību un maigumu, raisot viņos uzticību, drošības un mājīguma sajūtu. Klīnikas personālam raksturīga augsta atbildības sajūta, strādājot gan ar dzīvniekiem, gan ar viņu saimniekiem. Profesionalitāte, darba entuziasms, patīkama darba atmosfēra, kolektīva saliedētība un teicamā sadarbība, kā arī iejūtīgā attieksme pret katru pacientu ļauj sasniegt visaugstākos rezultātus dzīvnieku aprūpē un ārstēšanā.

Profilakses un ārstniecības iespējas

Klīnikā pieejamas plašas profilakses un ārstniecības iespējas, sākot no kopjošām procedūrām (nagu apkope, spalvas sanitārā cirpšana, ausu tīrīšana un mutes dobuma apkope), līdz pat sarežģītām ķirurģiskām operācijām. "Anivet" veterinārārstiem ir liela pieredze darbā gan ar tradicionāliem mājdzīvniekiem – suņiem, kaķiem –, gan arī ar seskiem, trušiem, kāmjiem, jūrascūciņām, papagaiļiem, bruņurupučiem un citiem eksotiskajiem dzīvniekiem.

"Anivet" veterinārārsti specializējas tādās jomās kā:

• imunoloģija – vakcinācija, kas ir vitāli nepieciešama, jo uzlabo dzīvnieka imunitāti un pasargā no bīstamām infekcijas un invāzijas slimībām, tostarp trakumsērgas un parvovīrusa, kas var apdraudēt dzīvnieka dzīvību. Vakcināciju ieteicams veikt reizi gadā vai trijos, atkarībā no izvēlētās vakcīnas. Ja nepieciešams vakcinēt vairākus dzīvniekus, piemēram, kucēnu metienu, "Anivet" veterinārajās klīnikās tiek piedāvātas atlaides 10 līdz 20% apmērā no pakalpojuma standarta cenas.

Tāpat visās "Anivet" klīnikās tiek veikta mikročipa ievadīšanas procedūra, kas ļauj identificēt mājas (istabas) dzīvnieku tā pazušanas gadījumā, kā arī ceļot kopā ar mīluli ārpus valsts robežām. Mikročipēšana, kā arī dzīvnieka reģistrācija Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē un lolojuma dzīvnieka Eiropas Savienības pase (ar atzīmēm par veiktajām vakcīnām, izmeklējumiem uz infekcijām, parazītiem), ko arī iespējams īstenot "Anivet" klīnikās, ir obligāta prasība, kas jānodrošina suņu, kaķu un mājas (istabas) sesku saimniekiem, ja dzīvnieku plānots pārvadāt pa Eiropas Savienību un uz trešajām valstīm. Suņu mikročipēšana un reģistrācija LDC datubāzē, kā arī vakcinācija pret trakumsērgu ir obligāta arī tad, ja dzīvnieks netiek vests uz citām valstīm – līdz sešu mēnešu vecumam, kā arī pirms dalības izstādēs, dāvināšanas, pārdošanas vai  atdošanas (Ministru kabineta noteikumi Nr.491).

• diagnostika – vispārējā veselības stāvokļa izvērtēšana (termometrija, palpācija, gļotādas, limfmezglu pārbaude, sirds, plaušu izklausīšana), asins analīžu veikšana ar hematoloģisko un bioķīmisko asins analizatoru, kas ļauj rezultātus iegūt jau 30 minūšu laikā, ultrasonogrāfija grūtniecības novērošanai un audzēju vai iekaisumu esamības noteikšanai, rentgenoloģiskie izmeklējumi, mikroskopija parazītu, ādas sēnīšu un citu ādas infekciju izmeklēšanai;

• anestezioloģija – pirms operācijas vai, ja dzīvnieciņu nav iespējams savaldīt ar klīnikā pieejamiem palīglīdzekļiem (uzpurņiem, būrīšiem un citiem fiksācijas piederumiem), lai, piemēram, veiktu nepieciešamās injekcijas vai citas manipulācijas, ir nepieciešama anestēzija, kuru veic atbilstoši dzīvnieka svaram. Pirms anestēzijas klīnikā tiek veiktas asins analīzes, lai noteiktu, vai dzīvniekam nav kādu veselības problēmu un izvēlētos piemērotāko anestēzijas veidu;

• ķirurģija – onkoloģisku saslimšanu ārstniecība, kastrācija un sterilizācija, dzemdību pieņemšana ar ķeizargriezienu (kaķiem un suņiem);

• dermatoloģija – akūtu un hronisku ādas infekciju (sēnīte, parazīti, baktērijas, alerģijas) diagnostika un ārstēšana;

• traumatoloģija un ortopēdija – kaulu lūzumu operācijas, brūču apstrāde ar vai bez pārsēju uzlikšanas;

• zobārstniecība – zobakmens un zobu aplikuma likvidēšana, zobu pulēšana un tīrīšana ar ultraskaņu, kas mazina zobu aplikuma veidošanos nākotnē.

Ja nepieciešama padziļinātāka diagnostika vai specifiska ārstēšana, ārsts var nosūtīt mājdzīvnieku uz izmeklējumiem arī pie kolēģiem citās veterinārajās klīnikās.

Savukārt situācijās, kad šķiet, ka mīlulis saslimis, bet nav vēlēšanās sagādāt dzīvniekam liekus pārdzīvojumus vai vienkārši nav iespējas atvest viņu uz klīniku, iepriekš vienojoties, iespējams nodrošināt arī veterinārārsta izsaukumu uz mājām. Mājas vizītē ārsts izvērtēs dzīvnieka veselības stāvokli – apskatot vizuāli, izmērot temperatūru un nepieciešamības gadījumā veicot injekcijas, un, ja būs nepieciešama detalizētāka izmeklēšana un ārstēšana, tā tiks veikta klīnikā uz vietas.

Klīnikā "Anivet" laipni gaidīti klienti ar saviem mājas mīluļiem ne tikai veselības problēmu gadījumos, bet arī vienkārši ciemos, garāmejot vai dodoties pēc barības. Klīnikas personāls ar prieku parūpēsies par to, lai dzīvnieciņam ierodoties nerastos stress, un pacienās ar kādu gardu un veselīgu kārumu.

Klīnikas priekšrocības

• Zinoša un pieredzējusi veterinārārstu komanda, kurai dzīvnieku veselība un labsajūta ir prioritāte. Visi darbinieki regulāri piedalās dažādās konferencēs un semināros, lai celtu savu kvalifikāciju un gūtu jaunas zināšanas, iemaņas un pieredzi, kas ļauj nodrošināt pacientiem efektīvu augsta līmeņa aprūpi.

• Ātra un efektīva diagnozes noteikšana ar mūsdienīga un uzticama diagnostikas aprīkojuma palīdzību.

• Pateicoties profesionālam un pieredzes bagātam kolektīvam un modernām, drošām tehnoloģijām, klīnikā iespējama sarežģītu ķirurģisko manipulāciju veikšana.

• Individuāla pieeja ikvienam apmeklētājam. Veterinārārsts – tas nav tikai darbs ar dzīvniekiem, bet arī ar viņu saimniekiem. Klīniku ar saviem mājdzīvniekiem apmeklē daudz un dažādi cilvēki un ar katru ir ļoti svarīgi rast kopīgu valodu un veidot uzticību, lai kopīgiem spēkiem nodrošinātu mājas mīlulim vislabāko aprūpi un stipru veselību.

• Pretimnākoša attieksme. Situācijās, kad saimniekam ar savu mājdzīvnieku nav iespējas ierasties uz vizīti pie ārsta klātienē, klientu ērtībām iespējams vienoties arī par mājas vizīti.

• Papildus profilakses un ārstniecības pakalpojumiem, klīnikā pieejams plašs augstākās kvalitātes medikamentu, profesionālas veterinārās barības un ikdienas kopšanas līdzekļu piedāvājums – viss nepieciešamais pilnvērtīgai dzīvnieka aprūpei un veselības veicināšanai.

• Ērts darba laiks – no pulksten 8:00–22:00 Juglas klīnikā un no 8:00–20:00 klīnikās Pļavniekos un Mežciemā. Tādējādi klientiem ir iespēja atgādāt savu mīluli pie ārsta arī vakaros pēc darba.

Veterinārārsta ieteikumi

Tā kā biežākās veselības problēmas, ar kurām dzīvnieku saimnieki vēršas pie veterinārārsta, ir zarnu trakta darbības traucējumi mājdzīvniekam, tad veterinārārsts iesaka pievērst vairāk uzmanības tam, ar ko mīlulis tiek barots. Piemēram, nereti svētkos cilvēki vēlas palutināt savu kaķi vai suni ar tādiem našķiem kā kauli, taču jāsaprot, ka šāda "lutināšana" var beigties ar nopietnām veselības problēmām. Tiesa, kaķiem un suņiem patīk reizi pa reizei pagrauzt kaulus, taču viņu kuņģis tos nespēj sagremot un nereti vienīgā izeja, kā dabūt ārā šo svešķermeni, ir ķirurģiska iejaukšanās. Tāpat bieži tiek dota arī svaiga gaļa vai zivis, kas var saturēt dzīvniekam kaitīgus mikroorganismus – nopietnu infekciju izraisītājus. Tāpēc, ja ir vēlme iepriecināt savu mīluli ar kādu kārumu, tad kaulu, gaļas, zivs vietā ir lieliska alernatīva – mākslīgie kauli, kas izgatavoti no ādas, jeb dental sticks, ko var iegādāties arī "Anivet" klīnikās. Tie ir veselīgi gan mājdzīvnieka zobiem, gan veselībai kopumā, turklāt patiks arī mīluļa garšas kārpiņām.

Daudzas dzīvnieku saslimšanas izraisa parazīti, kurus dzīvnieks uzņem ar iepriekš minētajiem produktiem – svaigu gaļu, zivīm. Tāpat parazīti – blusas, to kāpuri, cērmju oliņas – tiek ienesti mājās ar āra apaviem, tāpēc papildus ieteicams dzīvnieciņu ik pēc trim mēnešiem attārpot, kā arī sezonas laikā ik mēnesi veikt apstrādi pret blusām un ērcēm, lai izvairītos no smagām infekcijām, saslimšanām un līdz ar to arī dārgas ārstēšanas. Jāiegaumē, ka attārpošana ir nepieciešama arī tad, ja dzīvnieks netiek vests ārā un dzīvo tikai pa māju, jo kaitīgie mikroorganismi nokļūst uz mīluļa ķepām un, tās nolaizot, baktērijas tālāk nonāk un sāk vairoties viņa kuņģī, tādējādi izraisot infekciju, kas var izpausties ļoti dažādi – ar vemšanu, caureju, ēstgribas zudumu, apātiju, ādas iekaisumiem un citiem nopietniem simptomiem. Iepriekš minētie simptomi var liecināt arī par intoksikāciju, vīrusiem, svešķermeņiem kuņģī un citām bīstamām saslimšanām – tie ir pirmie brīdinājuma signāli, ka ar dzīvnieciņu kaut kas nav kārtībā un viņu steidzami nepieciešams parādīt veterinārārstam.

Ja plāno iegādāties dzīvnieku sev vai dāvanā kādam draugam vai tuviniekam, noteikti izvērtē savu vai otra cilvēka gatavību un iespējas nodrošināt mīlulim pienācīgu kopšanu un piemērotus dzīves apstākļus. Jāsaprot, ka mājdzīvniekam būs nepieciešama kvalitatīva barība, kopšanas līdzekļi un regulāras profilaktiskās vizītes pie ārsta, ko finansiāli ne katrs var atļauties. Nespējot šo visu nodrošināt, cietīs gan mājdzīvnieks, gan arī pats saimnieks, tāpēc pret mājdzīvnieka iegādi jāattiecas ļoti pārdomāti un atbildīgi, jau laikus ievācot informāciju par izvēlētā dzīvnieka turēšanas nosacījumiem.

Savukārt, ja tavā ģimenē jau ir kāds mājdzīvnieks, rūpējies par viņu tāpat kā par sevi un nodrošini ik dienas pareizu kopšanu, baro ar vitamīniem un mikroelementiem bagātu pārtiku, kā arī ik pa laikam atved atrādīt savu dzīvnieciņu ārstam, lai pārliecinātos, ka ar viņa veselību viss ir kārtībā. Iegaumē, ka dzīvnieciņam būtiska nepieciešamība ir ne tikai pareiza kopšana un veselīgs uzturs, bet arī sociālā aprūpe – tava uzmanība un mīlestība, kas ir svarīgi, lai mīlulis būtu mierīgs, paklausīgs un nekļūtu ar laiku agresīvs.

Vizītei pie veterinārārsta kādā no "Anivet" veterinārajām klīnikām Juglā, Mežciemā vai Pļavniekos var pieteikties, zvanot uz mājaslapā norādītajiem tālruņa numuriem vai aizpildot kontaktformu. Tāpat, ja rodas šaubas par mājdzīvnieka veselību un nav iespējas uzreiz atgādāt viņu pie ārsta, saņemt konsultāciju iespējams, sazinoties ar veterinārārstu Facebook.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)