Banner 980x90

Vēlas stiprināt Valkas un Valgas sadarbību

Foto: Sintija Zandersone/ LETA
Foto: Sintija Zandersone/ LETA

Ar katru gadu pieaug sapratne ne tikai pašvaldību, bet arī iedzīvotāju vidū par to, ka vienīgais loģiskais attīstības ceļš Valkai un Valgai ir attīstīties kopā, intervijā aģentūrai LETA atzina Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Krauklis atklāja, ka vēsturiski un ģeogrāfiski tā ir viena pilsēta.

"Tagad mēs atrodamies arī vienā naudas telpā. Mums ir ļoti laba sadarbība tā sauktajās vieglākajās jomās - sportā, kultūrā, tūrisma attīstībā, izglītībā. Bet ļoti cenšamies attīstīt tieši ekonomiskās sadarbības jautājumus, kas, protams, ir grūtāk, bet mēs to darām," informēja priekšsēdētājs.

Viņš uzskata, ka ļoti laba sadarbība bijusi arī saistībā ar vides jomu, kā arī ar dzīves telpas jeb pilsētvides uzlabošanu. Ir daudz ļoti sekmīgu projektu, kurus izmanto abu pušu iedzīvotāji.

"Pavisam nesen saņēmām ziņu - gan valstis ir vienojušās, gan saņemts akcepts no Eiropas Komisijas, ka šajā plānošanas periodā Latvijas-Igaunijas programmas laikā Valka-Valga saņems garantētus līdzekļus robežzonas pārveidei, kas taptu kā pievilcīga vide ne tikai iedzīvotājiem, bet arī uzņēmējiem. Projektam piešķirti nedaudz vairāk par trīs miljoniem eiro. Mēs gan vēlējāmies septiņus vai pat astoņus miljonus eiro, lai projektu realizētu plašāk un efektīvāk," atklāja Krauklis.

Priekšsēdētājs bilst, ka arī atvēlētie līdzekļi ļaus vismaz daļu no pilsētas centra pārveidot par ļoti mūsdienīgu un ērtu vidi. Tas savukārt palīdzēs rīkot daudzus kopīgus pasākumus. Pēdējos gados abas pierobežas pašvaldības cenšas vairākus pasākumus rīkot tieši uz robežas. Kā atzīst Krauklis, tas ir viņu zīmols un unikalitāte.

"Šobrīd pašvaldība strādā pie dokumentācijas starptautiskam skiču konkursam, kura laikā tiks meklēti arhitekti, kuri skiču līmenī piedāvās savu redzējumu robežzonas pārveidei. Protams, mums ir savas idejas, bet mēs ar nodomu konkursa nosacījumus liekam diezgan brīvus, jo, iespējams, uz vietas dzīvojot, mēs "ieciklējamies" uz kaut ko. Taču, paskatoties no malas, redzējums var būt labāks, interesantāks un funkcionālāks," uzskata Krauklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)