Banner 980x90

Valmierā sākušās "Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016"

Anna Kārkliņa/ Pilseta24.lv
Anna Kārkliņa/ Pilseta24.lv
Ziņa papildināta ar otru galeriju un no 3. līdz 8.rindkopai.

Ar svinīgu ceremoniju piektdien, 20.maijā atklātas "Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016". Tās norisināsies līdz sestdienai, 21.maijam Valmieras Kultūras centrā un tā laukumā.

Kā pilsētas informāciju tīkls Pilseta24.lv uzzināja uzņēmēju dienās, izstādē piedalās gan Vidzemes novadu amatnieki un aktīvākie uzņēmumi, gan lielākie Latvijas uzņēmumi. Plaši pārstāvēts ir Vidzemes reģiona profesionālās izglītības sektors. 

Atklāšanu ar uzrunu sāka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Padomenieks reģionālajo jautājumos un Vidzemes nodaļas vadītājs Juris Sleņģis: "Šogad mēs uzņēmēju dienās esam īpaši lepni, ka dalībnieku skaits ir pārsniedzis divus simtus. Starp viņiem ir starptautiski atpazīstamas kompānijas, kā arī reģionāli nozīmes uzņēmumi. Mēs varam būt lepni, ka ir atsaukušies ap desmit novadiem. Tas ir apliecinājums tam, ka bizness nav tikai Rīgā un reģionu centros. Neatņemama izstādes sastāvdaļa ir profesionālā izglītība, kas vienmē ir bijusi starp mums. Bizness gaida augstas kvalitātes speciālistus. Esam gandarīt, ka ar mums kopā ir ekonomikas ministrs. Tāpat mums ir viešņa no Austrālija, tāpat ir sadarbības partneri no Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Gribētu novēlēt izstādes dalībniekiem un apmeklētājiem atrast kopēju gandarījumu par šo pasākumu un lai nākotnē piebildītos visas mūsu ieceres. Atļaujiet izstādi paziņot par atklātu".

Tāpat ar uzrunu uzstājās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs jānis Baiks: "Valmiera ir sava veida Vidzemes biznesa galvaspilsēta un man ir prieks par to, ka šī jau ilglaicīgā tradīcija kļūst aizvien stiprāka gan no dalībnieku, gan apmeklētāju puses. Vispirms gribētu teikt paldies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerai un presonīgi Jurim Sļeņģim, kurš ir pasākuma krusttēvs un vienmēr ir uzņēmies to organizēt. Valmierai un Vidzemei ir ar ko lepoties, jo arī reģionos bizness ir spēcīgs. Šāds pasākums ir tam pierādījums. Man ir prieks ir par to, ka šī izstāde kļūst aizvien kuplāka un plašāka. Ja biznesam ir labi, tad arī visai pilsētai un Vidzemei būs labi".

Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens klatesošajiem teica: "Atļaujiet man jūs valdības vārdā apsveikt ar šiem svētkiem. Man ir prieks, ka svētki šeit Vidzemes ekonomiskajā sirdī - Valmierā pulcē tik daudz uzņēmējus un īpašs prieks par to, ka šiet sāk piedalīties tik daudz pašvaldību, kuras domā par uzņēmējdarbības attīstību savos novados. Gribu citēt vienu slavenu Vācu teicienu: "Tautsaimniecība vēl nav viss, bet bez tautsaimniecības nav nekā." Man ir liels prieks, ka ir arvien vairāk pašvaldību vadītāji, kas uzrunā valdību par vienu vai otru iespējamo atbalsta programmu uzņēmējiem un mēs redzam, ka tas arī strādā. Latvijas ekonomika aug un to dara pietiekami ātri. Esmu priecīgs, ka izstādes rīkotāji ir uzaicinājuši arī starptautiskus izstādes dalībniekus. Tas nozīmē, ka ir iespēja iegūt jaunus kontaktus, jaunas iespējas un pilnīgas pārmaiņas savā biznesā. Gribu novēlēt brīnišķīgas un veiksmīgas tirdzniecības dienas. Lai tas attīstās tādā veidā, lai pavisam drīz mēs varam runāt par Valmieras "Expo"."

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Aigars Rostovskis: "Ļoti patīkami jūsu visus šeit redzēt. Pimkārt, es gribu pateikt milzīgu paldies Vidzmes un Valmieras LTRK vadītājam Jurim Sleņģim, jo šis ir viņa pasākums. Tikpat lielu paldies gribu pateikt Valmieras mēram Jānim Baikam. Tikai kopīgi pilsētas dome ar uzņēmēju organizācijām var vadīt šādus pasākumus, attīstīt biznesu un tautsaimniecību. Iedrošiniet bērnus nodarboties ar uzņēmējdarbību un kļūt par savas dzīves saimniekiem. Iedrošiniet viņus iet ārpus robežām. Paldies svētkos. Lai jums visiem veicās".

Smiltenes novada pašvaldības izpildirektors Kārlis Lapiņš: "Smiltenes novads ir vieta, kas uzņēmējiem patīk. Smiltenes novada uzņēmēju panākumi un jauda īpašus komentārus neprasa. Šodien izstādē no Smiltenes novada piedalās neliela daļa uzņēmēju - kompetenču centrs un izglītības iestāde - daudz inovatīvu uzņēmēju. Smiltenes novada pašvaldība sadarbībā ar saviem uzņēmējiem dara visu iespējamo, lai uzņēmējdarbību atbalstītu. Bez uzņēmējdarbības nav praktiski nekā. Ir jāapbrīno šie cilvēki, kuri spēj radīt produktu un risināt jautājumus, spēj dot darba vietas citiem un ienākumus sev. Novēlu izstādes dalībniekiem panākumus, lai dienas rezultējās noslēgtos līgumos".

Padomniece, konsultāta vadītāja Latvijas Republikas konsulātā Pleskavā Irēna Putniņa: "Turpinot visu iepriekš teikto domu, gribu, lai uzņēmēji paskatās mazlie tālāk par savām robežām - netālu pierobežā, kas ir Pleskavas apgabals. Tas ir ļoti ieintersēts sadarbības attīstībai ar Latviju. Šobrīd Latvijas konsulāts atbalsta visas ieceres, kas nāk no Latvijas un Krievijas puses".

Uzņēmumu daudzveidība vienkopus

Vidzemes Uzņēmēju dienās vienkopus sevi piedāvā Latvijas un Vidzemes uzņēmēji, amatnieki un mājražotāji. Piedalās tādi uzņēmumi kā AS "Latvijas Gāze", SIA "Lattelecom", AS "Brīvais vilnis", AS "Valmieras stikla šķiedra", SIA "Sakret" u.c. Izstādē piedalās arī ārvalstu viesi. Līdzīgi kā iepriekšējos gados būs arī auto izstāde - "KIA", "VOLKSWAGEN", "RENAULT", "CITROEN" u.c. Tāpat ir plaša dārza un cita veida tehnikas izstāde, vienkopus piedāvājot tehniskos risinājumus dažādām vajadzībām. Būvniecības nozares uzņēmumi iepazīstina ar būvniecības materiāliem jumtiem, logiem, durvīm, žogiem, fasādēm u.c. . Izstādē padomāts par visu mājai un dārzam pavasarī.

Iepazīsti Vidzemes novadus

Ar aktīvāko uzņēmēju un amatnieku līdzdalību izstādē sevi prezentē Kocēnu, Burtnieku, Pārgaujas, Raunas, Jaunpiebalgas, Apes, Beverīnas, kā arī pirmo reizi - Alojas, Salacgrīvas un Smiltenes novadu pašvaldības. Ir iespēja baudīt arī katrā novadā ražotos pārtikas produktus, dzērienus un gardumus.

Izglītības iespējas Vidzemē

Uzņēmējdarbība ir cieši saistīta ar kvalificēta darbaspēka piesaisti, kam pamatā ir atbilstoša izglītība. Īpaši plašu piedāvājumu šogad prezentē Vidzemes izglītības iestādes. Valmieras tehnikums piedāvā iespēju pielaikot dažādas profesijas. Aktivitāšu programmas un informāciju piedāvā gan Drabešu un Spāres internātpamatskolas, gan Valmieras, Smiltenes un Priekuļu tehnikumi, gan Cēsu profesionālā vidusskola, gan Vidzemes Augstskola. Iespējams baudīt gan arboristu paraugdemonstrējumus, gan erudīcijas spēli "Atrodi sevi Eiropā", gan noderīgu informāciju par iespējām mācīties.

Banku un apdrošināšanas īpašie piedāvājumi

"Vidzemes Uzņēmēju dienās" aktuālos banku un apdrošināšanas uzņēmumu pakalpojumus piedāvā gan AS "Swedbank", gan "Nordea Bank AB Latvijas filiāle", gan AAS "BALTA", gan AAS "Batikums Vienna Insurance Group", gan "Seesam Insurance AS Latvijas filiāle", gan AAS "BTA Baltic Insurance Company". Būs gan "laimes SmaidoMetrs", gan apdrošināšana pret ērcēm, gan arī klasiski apdrošināšanas un banku pakalpojumi par izdevīgiem nosacījumiem un īpašām akcijām.

Kultūras programma

Jaunums izstādes apmeklētāju un dalībnieku priekam - sestdien, 21.maijā no plkst.10.00 līdz plkst.15.00 pie Valmieras Kultūras centra izskanēs īpaša kultūras programma. Tajā priekšnesumus sniegs gan bērnu vokālā studija "Notiņas", gan Valmieras Kultūras centra sieviešu vokālais ansamblis "Trīnes" un kamerkoris "Kaķi", gan Yamaha mūzikas skolas audzēkņi, gan mūsdienu deju grupas "Justify", "Flash" un BK "Valmiera/ORDO" karsējmeitenes.

Interesanti arī bērniem

Bērnu priekam ir gan tradicionālās piepūšamās atrakcijas, gan sejas un ķermeņa apgleznošana, gan trušu telts, gan pufi un rotaļlietas, gan karameles, cukurvate un citi gardumi. Akcijas piedāvājumi bērnu grāmatām un materiāliem ikdienas nodarbībām ar bērniem. Bērnu un pieaugušo izziņas priekam apskatāms īpašs bišu strops ar stikla sienām un bitēm. Tāpat piedāvātas arī radošās darbnīcas ģimenēm ar bērniem.

Ar devīzi "Vidzemes novadi Valmierā", daži no vidzemes novadiem iepazīstina ar savu uzņēmumu ražotajiem produktiem un pakalpojumiem, kā arī amatnieku izstrādājumiem. Uzņēmēju dienu jaunums ir īpaša kultūras programma, kas priecēs dalībniekus un viesus sestdien, 21.maijā.

Piektdien, 20.maijā izstāde "Vidzemes Uzņēmēju dienas 2016" atvērta līdz plkst.18.00, bet sestdien, 21.maijā apmeklētāji gaidīti no plkst. 8.30 līdz plkst.15.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)