Banner 980x90

Valkas novada pašvaldībai pagaidām nav plāna, kā novērst iedzīvotāju deklarēšanos Igaunijā

Valmiera, 12.janv., LETA. Valkas novada pašvaldībai vēl nav plāna, kā rīkoties, lai risinātu šobrīd aktuālo problēmu ar Valkas novada iedzīvotāju dzīvesvietas deklarēšanu Igaunijā, jaunās ārzemēs reģistrēto automašīnu nodevas dēļ, aģentūrai LETA pastāstīja Valkas novada sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Liela daļa Valkas novada iedzīvotāju strādājot Igaunijā un ikdienā pārvietojoties ar kaimiņvalstī reģistrētām automašīnām. Šogad pieņemtās nodevas, kas paredz, ka Latvijas iedzīvotājam, iebraucot Latvijā ar ārzemēs reģistrētu automašīnu jāmaksā nodeva 10 eiro dienā vai 1000 eiro gadā, lielai daļai Valkas iedzīvotāju liek deklarēt savas dzīvesvietas Igaunijā. Tādejādi Valkas novada pašvaldība zaudē nodokļu ienākumus.

"Mums nav konkrētu datu par to, cik daudz Valkas novada iedzīvotāju šajā laika posmā savas dzīvesvietas deklarējuši Igaunijā, taču ir skaidrs, ka šāda problēma pastāv. Iedzīvotāji arī vēršas pašvaldībā jautājot, kas jādara, lai dzīvesvietu deklarētu Igaunijā," aģentūrai LETA atklāj Markoviča.

Pagaidām gan pašvaldībai neesot skaidrs, ko darīt, lai novērstu Valkas iedzīvotāju masveida deklarēšanos uz kaimiņvalsti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)