Banner 980x90

Valkas novadā jau otro gadu notiks Lauku diena

Ceturtdien, 23.jūlijā, otro reizi Valkas novadā notiks atvērtā durvju diena laukos, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Zemnieki, lauksaimnieki, agronomi un interesenti no visas Latvijas šogad ir aicināti doties uz Valkas pagasta ZS "Kalnieši". Pasākumā piedalīsies firmas "Bayer" un "Syngenta", savukārt ZS "Piekalnes" viesus pusdienās cienās ar kartupeļiem.

Lauku diena iesāksies ar izglītojošu semināru, kas norisināsies no plkst.11.00 līdz 13.00. Tajā par lauksaimniekiem aktuāliem jautājumiem informēs LLKC Valkas nodaļas uzņēmējdarbības konsultante Valda Empele. Par aktualitātēm graudkopības jomā pastāstīs SIA "ELAGRO TRADE" tirdzniecības pārstāve Vidzemē Ināra Pakalna. Ar aktualitātēm augu aizsardzībā iepazīstinās firmu "Bayer" un "Syngenta" Pārstāvji.

Semināra otrajā daļā, no plkst.13.00 līdz 15.00 sekos ZS "Kalnieši" lauku apskate, kurā varēs aplūkot gan graudaugu, gan rapšu laukus.

Trešajā, saviesīgajā daļā, no plkst.15.00 - 17.00 ZS "Kalnieši" aicinās uz diskusijām, firmas būs paredzējušas pārsteigumus semināra apmeklētājiem.

"Aicinām piedalīties lauksaimniekus un citus interesentus mācīties no ZS "Kalnieši" pieredzes, kā arī dalīties ar savu. Īpaši gaidām lauksaimniekus no Valkas novada", uz Lauku dienu aicina Valkas novada domes kooperācijas speciāliste Sniedze Ragže.

Lauku dienu mērķis ir veicināt novada atpazīstamību un lauksaimniecības attīstību novadā, kā arī piesaistīt jauniešus darbam laukos.

Pasākumu organizē Valkas novada dome sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru, ZS "Kalnieši" un ZS "Piekalnes".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)