Banner 980x90

Valkas novada dome atkārtoti lūdz izskatīt iespēju veidot autobusa maršrutu "Gaujiena-Kalnaine-Valka"

Valmiera, 18.janv., LETA. Valkas novada dome atkārtoti lūgusi valsts SIA "Autotransporta direkcija" izskatīt autobusa maršruta "Gaujiena-Kalnaine-Valka" izveidi, aģentūrai LETA pauda domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Dome jau ilgstoši cenšoties panākt, lai no Zvārtavas pagasta uz novada centru varētu nokļūt ar sabiedrisko transportu katru dienu tā, lai cilvēki varētu gan strādāt, gan nokārtot savas darīšanas valsts institūcijās.

Aizvadītā gada nogalē Valkas novada dome saņēma vēstuli no valst "Autotransporta direkcijas" ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu neatbalstīt maršruta "Gaujiena-Kalnaine-Valka" izveidi. Vēstulē kā pamatojums minēts kursējošais autobusu maršruts "Smiltene-Variņi-Palsmane-Gaujiena".

Taču Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija") norāda, ka uz šo maršrutu atsaukties neesot korekti, jo Smiltene nav novada centrs un tā esot divas reizes mazāka pilsēta nekā Valka/Valga.

Tādēļ 12.janvārī pašvaldība ir nosūtījusi atbildes vēstuli "Autotransporta direkcijas" vadībai, paužot viedokli, ka maršruta izveides neatbalstīšana ir pretrunā ar sabiedrības interesēm un valdības solījumiem novadu izveides laikā un tagad, runājot par skolu tīkla optimizāciju.

"Situācija, kad no pagasta centra līdz novada centram var nokļūt tikai divas reizes nedēļā, ir absurda, un viens no iemesliem, kādēļ Zvārtavas pagasts strauji zaudē iedzīvotājus. Faktiski Zvārtavas pagasta iedzīvotājiem nav iespēju saņemt ne pašvaldības, ne valsts iestāžu pakalpojumus, ne arī strādāt Valkā vai Valgā. Jāteic, ka arī daudzi Gaujienas iedzīvotāji interesējas par darba iespējām Valkā un Valgā. Taču arī viņi ar sabiedrisko transportu nevar nokļūt uz Valku," norāda Krauklis.

Viņš atgādina, ka Valkas novada dome ir pieņēmusi lēmumu reorganizēt Zvārtavas pagastā esošo Ozolu pamatskolu. Tomēr procesu būtiski bremzējot tas, ka bērni nevar nokļūt Valkā ar sabiedrisko transportu. "Valkas novada pašvaldība nevar līdzfinansēt šo maršrutu tādēļ, ka skolu tīkla reorganizācija jau prasa ļoti apjomīgus līdzekļus," norāda domes priekšsēdētājs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)