Banner 980x90

Valkas mērs: Pašvaldību mediji nepieciešami, jo vietējie mediji nenodrošina precīzu vajadzīgo informāciju

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Lielākā daļa pašvaldību savus medijus dibina "ne aiz labas dzīves un ne tādēļ, ka gribētu konkurēt ar vietējiem medijiem", bet gan tādēļ, ka vietējie mediji nenodrošina visu nepieciešamo precīzo informāciju iedzīvotājiem, ko pašvaldībai prasa likums, - tie ir gan saistošie noteikumi, gan domes pieņemtie lēmumi un cita būtiska informācija, aģentūrai LETA paziņoja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija").

"Ārkārtīgi liela problēma ir tā, ka nereti informācija, ko sagatavojam vietējam medijam, tiek neprecīzi, nepareizi interpretēta, un līdz ar to iedzīvotāji saņem nepareizu informāciju," uzskata Krauklis.

Viņš piekrīt, ka tirgus kropļošana ir tajā gadījumā, kad pašvaldība bezmaksas izdevumos ievieto arī maksas reklāmas. Šādā gadījumā tā ir negodīga konkurence, jo vietējais medijs vairs nevar konkurēt.

"Valkas novada dome komercreklāmu savā izdevumā neliek vispār, bet tikai vajadzīgo informāciju, kā arī informāciju par pašas domes rīkotajiem pasākumiem, bet, protams, tā arī nav komercinformācija, bet bezmaksas informācija," atklāja priekšsēdētājs.

Aizliegt vispār pašvaldībai izdot medijus ir absolūti nepareizi, tas ir pret iedzīvotāju interesēm, jo šādā gadījumā iedzīvotāji nesaņems informāciju, kas viņiem ir dzīvē nepieciešama.

"Jautājums - kā viņu ar savu informāciju sasniegsim? Tādēļ jau arī katrā pastkastītē ir pašvaldības bezmaksas informatīvais laikraksts, lai iedzīvotājiem būtu iespēja uzzināt to, kas viņiem dzīvē ir nepieciešams. Protams, ja aizliegums būs, mēs noteikti aktīvi būsim pret to un noteikti mēģināsim izmantot visas likumiskās iespējas, lai šādu aizliegumu, kas ir absolūti nepamatots, nepieļautu, vai arī, ja aizliegums tiks pieņemts, to atceltu," atzīst Krauklis.

Kā ziņoja LTV raidījums "De facto", Konkurences padome (KP) šovasar publicētā dokumentā piedāvā aizliegt pašvaldībām dibināt savus medijus. KP norāda, ka pašvaldību iejaukšanās mediju tirgū apdraud mediju pastāvēšanu.

Pašvaldību medijus piedāvā ierobežot arī Kultūras ministrija. Tā piedāvā nevis aizliegt pašvaldību laikrakstus pavisam, bet gan ar likuma varu liegt tām pārdot reklāmas laukumus un precīzāk definēt, ko nozīmē pašvaldības pienākums informēt sabiedrību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)