Banner 980x90

Valka slimnīcas kapitāldaļas izsolīs privātajiem investoriem

Ceturtdien, 27.martā, plkst.10.00 Valkas novada domes sēdē lems par Valkai piederošo SIA "Vidzemes slimnīca" kapitāldaļu izsoles noteikumu apstiprināšanu, aģentūra LETA noskaidroja Valkas novada domē.

Izsoles sākuma cena ir 1 293 390 eiro. Valkas novada pašvaldībai pieder 25,26% kapitāldaļu, bet atlikušie 74,74% pieder Valmieras pilsētas pašvaldībai.

Valkas novada pašvaldība oficiālu Valmieras pilsētas pašvaldības atteikumu izmantot pirmpirkuma tiesības uz SIA "Vidzemes slimnīca" kapitāla daļām saņēma 26.martā.

Valka24.lv jau vēstīja, ka Valmieras pašvaldība attiecās no savām pirmpirkuma tiesībām, tādā veidā ļaujot Valkas domei pārdot savas kapitāla daļas.

Tāpat Valka24.lv jau vēstīja, ka februārī Valmieras domes deputāti atbalstīja lēmumu sākt SIA "Vidzemes slimnīca" reorganizāciju, kas paredz Valkas struktūrvienības nodalīšanu un divu atsevišķi funkcionējošu SIA izveidošanu. Savukārt Valkas dome veikusi pašvaldībai piederošo kapitāldaļu novērtējumu, paudusi ieceres piesaistīt privāto investoru slimnīcai.

Februārī Valkas domes deputāti nolēmuši pārdot Valkas novada domei piederošās SIA "Vidzemes slimnīca" kapitāldaļas (25,26%), paredzot, ka tās pārdos izsolē ar sākumcenu 1 293 390 Eur, balstoties uz SIA "Deloitte Latvia" veikto kapitāldaļu vērtības aprēķinu.

SIA "Vidzemes slimnīca" gadā apkalpo vairāk nekā 12 tūkstošus stacionāro pacientu, un tikai 30% no tiem ir valmierieši un tuvējo novadu iedzīvotāji, bet pārējos 70% pacientu veido visi Vidzemes reģiona iedzīvotāji. Pieņemot jebkādus lēmumus par slimnīcas tālāko darbību, jāatceras, ka tas ir galvenais medicīnas pakalpojumu sniedzējs visiem Vidzemes reģiona iedzīvotājiem. Tuvu 80% no visiem slimnīcas pakalpojumiem veido valsts pasūtījums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)