Banner 980x90

Valkā rīko Donoru dienu

Otrdien, 30.jūnijā, no plkst.10.00 līdz 13.00 Valkas kultūras namā tiks organizēta donoru diena, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Organizatori aicina neizmirst mājās pasi.

Katrs asins donors saņem:

* Brokastis: Pirms asins ziedošanas obligāti ir nepieciešams ieturēt vieglu maltīti un lietot daudz šķidrumu! Tāpēc pirms ziedošanas Tevi pacienās ar brokastīm. Neaizmirsti lietot daudz šķidruma arī pēc asins ziedošanas.

* Kompensāciju pusdienām: Lai pēc asins ziedošanas procedūras varētu iestiprināties un atgūt spēkus, Tu saņemsi naudas kompensāciju pusdienām - 4,27 eiro.

* Brīvdienas: Tev pienākas brīva diena saskaņā ar Darba likuma 74.pantā noteikto atlīdzību (ja darbiniekam ir noteikta laika alga - izmaksā noteikto darba samaksu, ja akorda alga - izmaksā vidējo izpeļņu), ja, "iepriekš par to paziņojot darba devējam, ārstniecības iestādē nodod asinis". "Darbiniekam, kurš ārstniecības iestādē nodod asinis, pēc katras šādas dienas piešķir atpūtas dienu, izmaksājot 74. panta trešajā daļā noteikto atlīdzību. Darbiniekam un darba devējam vienojoties, šo atpūtas dienu var piešķirt citā laikā."

Ja Tavs darba devējs izturas noraidoši un nepiešķir brīvdienu, Tev ir tiesības vērsties Valsts Darba inspekcijā, zvanot uz telefona numuru 67186522, 67186523.

Ja izrādīsies, ka veselības problēmu dēļ Tev nav atļauts nodot asinis, Tu vari saņemt apliecinošu izziņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)