Banner 980x90

Valkā centralizēto latviešu valodas eksāmenu kārtos 42 skolēni

Sācies centralizēto eksāmenu laiks un šodien, 21.maijā centralizēto latviešu valodas eksāmenu 12.klasei Valkas ģimnāzijā kārtos 42 skolēni, pilsētas informācijas portālam Valka24.lv pavēstīja Valkas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītājas vietnieks Rolands Rastaks.

12.klasei nākamais eksāmens būs piektdien, 24.maijā Latvijas un pasaules vēsturē, kuru kārtos 14 skolēni un 30.maijā matemātikā, kuru kārtos 42 skolēni. Šogad divi skolēni ir izvēlējušies kārtot ķīmijas eksāmenu 5.jūnijā, 11 skolēni - ekonomiku 7.jūnijā, 12 skolēni - krievu valodu 10.jūnijā, seši skolēni - bioloģiju 14.jūnijā un pieci skolēni - fiziku 20.jūnijā.

Rastaks informē, ka, lai saņemtu vidusskolas atestātu, noteikumi paredz, ka skolēniem ir jākārto trīs noteiktie centralizētie eksāmeni (latviešu valoda, svešvaloda, matemātika) un vismaz viens izvēles eksāmens. Centralizēto eksāmenu darbu vērtēšana notiek Rīgā.

Šogad 12.klasei jau 26.martā notika centralizētais eksāmens angļu valodā, taču šo darbu vērtēšana sāksies tikai 3.jūnijā.

Eksāmenu laiks sāksies arī 71 Valkas novada 9.klases skolēnam. Trešdien, 22.maijā notiks eksāmens latviešu valodā, 28.maijā - svešvalodā (angļu vai krievu valodā), 4.jūnijā matemātikā un 11.jūnijā Latvijas un pasaules vēsturē, norāda Rastaks.

Noteikumi paredz valsts pārbaudes darbus arī 3. un 6.klases skolēniem. Valkas novadā ir 82 skolēns 3.klasē un 88 skolēni 6.klasē. 3.klases kompleksā ieskaite latviešu valodā notika 7.maijā un matemātikā 10.maijā. 6.klasei 9.maijā notika matemātikas ieskaite, 14.maijā latviešu valodas ieskaite un 23.maijā notiks ieskaite dabaszinībās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)