Banner 980x90

Valkā ārkārtas sēdē lems par "Vidzemes slimnīcas" kapitāla daļām

Piektdien, 14.februārī, plkst.9.00 Valkas novada domes sēžu zālē notiks ārkārtas sēde. Lēmums sasaukt ārkārtas sēdi tika pieņemts, jo neatliekami jālemj par tālāko virzību jautājumā par Valkas novada domei piederošajām Vidzemes slimnīcas kapitāla daļām.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, uz šādu rīcību pamudinājis Valmieras pašvaldības ārkārtas domes sēdē pieņemtais lēmums par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Vidzemes slimnīca" reorganizāciju.

Uz ārkārtas domes sēdi netika uzaicināts neviens pārstāvis no Valkas novada domes, kaut gan tika lemts par Valkas novada iedzīvotājiem tik svarīgo jautājumu par veselības aprūpi novadā.

Valkas novada dome ir vērsta uz sadarbību, tāpēc uz ārkārtas sēdi tiks uzaicināti arī Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldības mērķis ir nodrošināt novada iedzīvotājiem kvalitatīvus veselības pakalpojumus un padarīt tos pieejamākus iedzīvotājiem, kā arī nodrošināt trūkstošos speciālistus ar izbraukuma brigādēm. Pašvaldība cer, ka šis mērķis ir svarīgs abām pusēm, un situācija netiks izmantota, lai Valkas novada iedzīvotājiem pakalpojumus padarītu nepieejamus.

Medijos izskanējušās ziņas par Valkas novada domes it kā slepeno rīcību neatbilst patiesībai. Jau agrāk ir notikušas sarunas gan ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Inesi Boķi, gan ar Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Uģi Muskovu, un viņi ir bijuši informēti par valcēniešu plāniem un argumentiem. Skumji, ka sabiedrība šādi tiek maldināta, un atliek cerēt, ka nākotnē jautājumi tiks risināti citā gaisotnē.

Valka24.lv jau vēstīja, ka Valmieras pilsētas pašvaldības ārkārtas domes sēdē otrdien, 11.februārī, deputāti konceptuāli atbalstīja lēmumu uzsākt SIA "Vidzemes slimnīca" reorganizāciju, kas paredz Valkas struktūrvienības nodalīšanu un divu atsevišķi funkcionējošu SIA izveidošanu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)