Banner 980x90

Ugunsgrēkā Valkas novadā cietis cilvēks

Rīga, 30.jūl., LETA. Aizvadītajā naktī ugunsgrēkā Valkas novadā cietis cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Naktī ap plkst.1.30 ugunsdzēsēji steidzās uz Valkas novadu, kur dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg viens no ēkas dzīvokļiem desmit kvadrātmetru platībā.

Izmantojot kāpnes, ugunsdzēsēji no ēkas otrā stāva izglāba cilvēku un suni. Pirms VUGD ierašanās no sadūmotās ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Divu stundu laikā ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju parūpēties par savu drošību un uzstādīt mājoklī vismaz vienu dūmu detektoru, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, tādejādi pievēršot cilvēku uzmanību, ļaujot pašiem izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus. No 2020.gada 1.janvāra visos mājokļos būs jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, tāpēc VUGD aicina neatlikt rūpes par savu un līdzcilvēku drošību uz vēlāku laiku.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, fritēšanas iekārta, trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, riepas, meža zemsedze, dīvāns, kūpinātava un sēta, motorollers, trīs vieglās automašīnas, kravas automašīna, kombains, dzīvojamā māja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)