Banner 980x90

"Tele2" uzbūvējis tūkstošo bāzes staciju Latvijā

Rīga, 10.dec., LETA. Mobilo sakaru operators "Tele2" uzbūvējis tūkstošo bāzes staciju Latvijā - tā atrodas Valkas novadā, Lugažos, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Viņš norādīja, ka šogad kopumā tīkla infrastruktūrā uzņēmums ieguldījis vairāk nekā sešus miljonus eiro un nākamgad investīcijas plānotas vēl lielākā apmērā, ņemot vērā 5G tīkla darbības sākšanu.

Gandrīz visas "Tele2" bāzes stacijas Latvijā darbojas 4G režīmā.

"Tīkla infrastruktūras attīstība ir viena no mūsu prioritātēm, tādēļ arī nākamgad investēsim lielus līdzekļus, lai paplašinātu un attīstītu savu 4G tīklu, kurš jau šobrīd pie zināmiem nosacījumiem un apstākļiem nodrošina datu lejupielādes ātrumu viens gigabits sekundē. Šogad esam uzstādījuši 60 jaunas bāzes stacijas, bet nākamgad mūsu plānos ietilpst bāzes staciju skaitu palielināt par vēl 80, kas atradīsies dažādos Latvijas reģionos," sacīja "Tele2" tehniskā departamenta direktore Līga Krūmiņa.

Novembrī "Tele2" pilnveidojis tīkla kapacitāti, uzstādot astoņas jaunas bāzes stacijas Liepājā, Tukumā, Jāņmuižā, Rīgā, Preiļos, Babītes novadā un Valkas pagastā.

"Lai arī vēl vairākus gadus 4G būs galvenais sakaru tīkls, aktīvi turpinām darbu pie 5G tīkla attīstīšanas un paredzam, ka jau 2019.gada vasarā 5G sniegtās iespējas būs pieejams tiem mūsu klientiem, kuriem būs atbilstošas iekārtas. Sākotnēji gan 5G tīkls būs pieejams tikai pilsētās," teica Krūmiņa.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 125,208 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 79%, sasniedzot 28,693 miljonus eiro.

Latvijas "Tele2" ietilpst Zviedrijas "Tele2" koncernā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)