Banner 980x90

Strenču novads kļūst par "Latvijas e-indeksa" laureātu 

Par "Latvijas e-indeksa" uzvarētājiem kļuvuši Strenču un Kuldīgas novadi, kā arī Valmieras pilsēta.

Šīs ir trīs pašvaldības, kas e-pārvaldes mērījumos ir saņēmušas vislielāko punktu skaitu. Strenču novads atzīts par labāko novadu kategorijā līdz 7000 iedzīvotājiem, bet Kuldīgas novads - lielo novadu kategorijā, kur iedzīvotāju skaits ir virs 7000. Savukārt Valmiera atzīta par labāko republikas nozīmes pilsētu grupā.

Saņemot apbalvojumu, Strenču novada domes priekšsēdētājs Jānis Pēterons uzsvēra, ka pašvaldībā informācijas tehnoloģiju jomā tiek darīts viss, lai uzlabotu un racionalizētu procesus, tādējādi ļaujot vieglāk un ātrāk padarīt darbus. Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa uzsvēra, ka balva ir stimuls vēl vairāk domāt, kā pakalpojumus elektroniskajā vidē uzlabot un kā labāk komunicēt ar sabiedrību.

Mobilajās tehnoloģijās jābūt soli priekšā pieprasījumam, saņemot apbalvojumu uzsvēra Valmieras domes priekšsēdētāja vietnieks Ričards Gailums. Viņš uzsvēra, ka pie sasniegtā pašvaldība neapstāsies, un solīja, ka pēc gada būs vēl vairāk stāstāmā.

Latvijas pašvaldību e-indekss analizē pašvaldību īstenoto praksi e-pārvaldes un e-vides jomā. Dalība pašvaldību mērījumā ir brīvprātīga, un rezultātus tās varēs izmantot, lai apzinātu savu situāciju, salīdzinātu jau sasniegto ar citām pašvaldībām, kā arī iedvesmotos no citu labākajiem piemēriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)