Banner 980x90

Šonedēļ sākas Dvīņu pilsētu Valkas-Valgas festivāls

Daugavpils, 4.jūn., LETA. Šonedēļ, 6.jūnijā, plkst.12 Valgā ar Valgas pagasta vadītāja Margusa Lepika svinīgo pieņemšanu labākajiem absolventiem un viņu pasniedzējiem sāksies un līdz 11.jūnijam turpināsies dvīņu pilsētu Valkas-Valgas festivāls, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere - Kvēpa.

Tajā pašā dienā plkst.19 notiks arī veloorientēšanās pa Valgas pilsētas ielām.

Ceturtdien, 7.jūnijā, Valkā plkst.18 notiks skriešanas seriāla "Optimists" uzvarētāju apbalvošana Valkas pilsētas kultūras namā.

Tajā pašā dienā Valgā, plkst.18 Valgas kultūras un interešu centrā norisināsies dvīņu pilsētu radošo cilvēku kopīgās izstādes atklāšana. Tradicionāli savu jaunāko daiļradi demonstrēs Valkas un Valgas mākslinieki. Tās pašas dienas vakarā, turpat, plkst.19 izskanēs Valgas Mūzikas skolas svinīgs koncerts. Savukārt plkst.20, 21 un 22 varēs doties šausmu pārgājienā "Valgas tumšākā puse. Vol 2" pa daudzām vietām, ko ikdienā apciemot nav tik vienkārši.

Piektdien, 8.jūnijā, plkst.16 Valkā, Semināra ielā 9 notiks svinīga Ungārijas vēstniecības dāvinājuma - plāksnes atklāšana Stefanam Batorijam, kurš 1584.gadā Valkai piešķīra pilsētas tiesības.

Plkst.20 Valkas pilsētas brīvdabas estrādē - Vijciema amatierteātra "Čiekurs" izrāde - Ā.Alunāns "Visi mani radi raud". No plkst.21.30 līdz 23 turpat, estrādē, īsta zaļumballe ar pūtēju kvintetu ’"5 - atā!". Ieeja abos pasākumos - par brīvu.

Plkst.19 Valgā notiks pirmā piemiņas soliņa atklāšana - deju mammītei Minni Vehi, Sēde parkā. Plkst.20 Valgas Jāņa baznīcā skanēs operetes un mūziklu melodijas no Karmenas Puisas un Jāna Vilema Sibula repertuāra.

Sestdien, 9.jūnijā, no plkst.8 līdz 16 Valgas pilsētas centrā norisināsies Livonijas gadatirgus. Gadatirgus ir kļuvis par pazīstamu un iecienītu ikgadēju pasākumu, ar savu bagātīgo kultūras programmu, tirdziņu, loteriju, atrakcijām bērniem un ar daudz ko citu. No plkst.10.30 līdz 14.30 tirgus laikā būs apskatāma kultūras programma Valgas muzeja pagalmā, savukārt plkst.12 dvēseli veldzēs ērģeļmūzikas pusdiena Valgas Jāņa baznīcā.

No plkst.9 līdz 18, arī sestdien, Valgā notiks Igaunijas čempionāts koku gāzējiem "X CutCup 2018" starp Pedeles upi un "Rimi" veikalu. Piedalīsies dalībnieki no Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Somijas un Zviedrijas.

Svētdien, 10.jūnijā, plkst.11 Valgā, Pedeles upes atpūtas zonā, pie Ramsi tilta norisināsies SUP Polo Valgas/Valkas čempionāts. Ar šīm sacensībām pirmo reizi Valgā tiks popularizēts airu dēļu sports. Turnīrs norisināsies kā komandu čempionāts. Tajā pašā dienā plkst.11 Pedeles pludmales zonā pie vecajām dzirnavām notiks pludmales cīkstēšanās sacensības.

Savukārt plkst.13 norisināsies tradicionālais Pedeles upes Laivu rallijs. Starts un finišs 1.aizsprosta apkārtnē pie vecajām dzirnavām.

Festivāls noslēgsies plkst.16 ar dzimšanas dienas koncertu Valgas Jāņa baznīcā, kur tiks svinēta Valgas un Valkas pilsētu 434.dzimšanas diena. Tiks apbalvots goda pilsonis.

Taču 434.dzimšanas diena Valkai un Valgai apritēs pirmdien, 11.jūnijā. Tā iesāksies Valgā plkst.11 ar Valgas un Valkas bērnudārzu bērnu kopīgu svētku gājienu no Valgas Jāņa baznīcas līdz Valgas kultūras un interešu centram. Pasākuma gaitā bērni laidīs gaisa balonus ar laba vēlējumiem, būs koncerts un kopīga svētku dienas tortes baudīšana. Savukārt no plkst.17 līdz 19 pie Valgas kultūras un interešu centra varēs iedzert tēju kopā ar pašvaldību vadītājiem.

Festivāla noslēgums izskanēs plkst.19 ar Livonijas Jauniešu orķestra koncertu Valgas kultūras un interešu centrā.

Svētku laikā notiks vēl virkne citu pasākumu, un būs apskatāmas arī vairākas izstādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)