Banner 980x90

Sākas Valkas un Valgas festivāls

Valmiera, 7.jūn., LETA. No šodienas līdz 11.jūnijam notiks Valkas un Valgas festivāls, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes pārstāve Aksana Markoviča.

Šodien pirmo reizi notiks tautas pārgājiens "Valgas tumšākā puse". Pārgājiena maršruts ies cauri daudzām vietām, ko ikdienā apciemot nav iespējams.

Oficiālais "pirmais sitiens" tiks dots ceturtdienas, 8.jūnija vakarā - Valgas kultūras un interešu centrā būs apskatāma Igaunijas Republikas 100.dzimšanas dienai veltīta izstāde "Igaunijas Republikas klavieres", kurā būs aplūkojamas aptuveni 20 vēsturiskās klavieres no 1918.-1940.gadam. Tradicionāli savu jaunāko daiļradi demonstrēs Valkas un Valgas radošie cilvēki. Plkst.21 sāksies nakts veloorientēšanās "Nakts piedzīvojumi Valgā ar velosipēdiem" pa Valgas pilsētas ielām. Velopārgājienā - sacensībās var piedalīties ikviens, kam ir divriteņu draugs.

Piektdien, 9.jūnijā Valkas pilsētas kultūras namā norisināsies "Teatrālās tikšanās" trīs Baltijas valstu teātriem, kurā viesosies Rakveres teātris "JABLOKO" no Igaunijas, Skodas pilsētas kultūras centra Žemaišu teātris no Lietuvas un Latviju pārstāvēs Valkas pilsētas teātris. Ieejas cena katrai izrādei viens eiro.

Piektdienas vakarā visi interesenti aicināti vērot motosacīkstes "Valga ekstreem enduro". Sacensības norisināsies teritorijā starp Pedeles upi un Rimi veikalu.

Līdz pusnaktij, otro gadu pēc kārtas, savas durvis vērs vaļā baznīcas, lai pieņemtu visus interesentus. Baznīcu nakts laikā varēs apciemot visas Valgas baznīcas un Valkas-Lugažu Evaņģēliski luterisko baznīcu. Punktu dienai pieliks pusnakts deju ballīte Valgas pilsētas parkā, kur uzstāsies tūkstošu deju mūzikas cienītāju mīļākā grupa "Hea story" un dažādos konkursos apbalvotā deju grupa "Modus".

Sestdiena, 10.jūnijs, ir lielā tirgus diena, jo Valgā norisināsies Livonijas lielākais tirgus. Livonijas tirgū būs arī daudzveidīga kultūras programma, kur uzstāsies divu pilsētu kultūras kolektīvi. Tā kā 2017.gads Igaunijā ir jauniešu un bērnu kultūras gads, Valgas centrā jauniešiem un bērniem būs daudz aktivitāšu. Sestdienas pusdienlaikā notiks dzimšanas dienas koncerts un tajā tiks kārtējo reizi godināts un apbalvots Valgas goda pilsonis.

Arī Valkas pusē paredzētas vairākas aktivitātes visu vecumu pārstāvjiem. Dienas pirmajā pusē visi aktīvā dzīvesveida piekritēji aicināti uz sacensību seriāla "Valkas četrcīņa - 2017" otro posmu riteņbraukšanā.

No plkst.15.30 grandiozajā koncertballē "Lecam Pa vecam Valkā" uzstāsies grupas "Baltie lāči", "Dakota", "Galaktika", "Otra Puse" un citi mākslinieki.

Bet no plkst.22 apmeklētājiem, kas vecāki par 16 gadiem - Elektroniskās deju mūzikas pasākums ar latviešu mūsdienu grupām un dīdžejiem - specefektu ballīte "Electric SMOG!".

Svētku dienas pārgājienos piedalīsies Valgas un Valkas bērnudārzu bērni un arī ugunsdzēsēji, un parādes nešķiramā daļa protams, būs ugunsdzēsēju mašīnas. Valsts stiprākie spēkavīri demonstrēs savu spēku un protams - nevar taču iztikt bez laivu rallija! Festivāla noslēgumā, kā jau tradīcija, skan Livonijas jauniešu orķestra mūzika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)