Banner 980x90

Rīgu Dziesmu un deju svētkos pārstāves 11 000 amatiermākslas kolektīvu dalībnieki

Rīga, 11.jūn., LETA. Rīgu XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos pārstāvēs 322 amatiermākslas kolektīvi, kopumā veidojot 11 000 dalībnieku lielu pulku, kas ir viena ceturtā daļa no svētku dalībnieku kopskaita, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Svētkos piedalīsies 112 Rīgas kori, 89 tautas deju kolektīvi, deviņi pūtēju orķestri, 22 koklētāju ansambļi, 28 folkloras kopas un kapelas. Rīdziniekus svētkos pārstāvēs arī 29 tautas lietišķās mākslas studijas, astoņi vokālie ansambļi un pieci ansambļi, kas izvirzīti dalībai Latvijas vokālo ansambļu konkursa finālam. Tāpat svētkos piedalīsies arī divi galvaspilsētas amatierteātri un 23 mazākumtautību kolektīvi.

Rīdzinieku svētku dalībnieku skaitā ir 33 Rīgas vispārizglītojošo skolu un interešu izglītības kolektīvi un 17 Rīgas mūzikas skolu kolektīvi, no kuriem 13 ir koklētāju ansambļi.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Ilona Vanadziņa, Rīgas kolektīvi svētkiem esot ļoti labi sagatavoti, jo augstākās pakāpes rezultātu skatēs ieguvuši 39 deju kolektīvi, 26 kori un septiņi pūtēju orķestri, kas esot apliecinājums kolektīvu vadītāju profesionalitātei un pašu kolektīvu regulāram, mērķtiecīgam darbam ne tikai svētku gadā, bet arī ikdienā.

Rīgas kolektīvu tērpu atjaunošanai pašvaldība piešķīrusi ap 330 000 eiro, neskaitot ikgadēju finansiālu atbalstu tērpu atjaunošanai.

Kopumā Rīgas pašvaldība citu pilsētu un reģionu kolektīvu dalībniekiem piedāvās naktsmājas vairāk nekā 70 izglītības iestādēs, tajā skaitā 62 Rīgas pašvaldības dibinātajās skolās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)