Banner 980x90

Reirs: Sadarbība nodarbinātībā starp Valku un Valgu palīdzēs nodrošināt iedzīvotājiem stabilitāti

Rīga, 3.aug., LETA. Sadarbība nodarbinātībā starp Valku un Valgu palīdzēs cilvēkiem nodrošināt labus darba apstākļus un stabilitāti, šodien Igaunijas un Latvijas sadarbības projekta "Pārrobežu darba tirgus integrācijas un nodarbinātības veicināšana" atklāšanā teica labklājības ministrs Jānis Reirs (V).

Viņš norādīja, ka patlaban pēckrīzes Latvijā svarīgi noturēt iedzīvotājus valstī, un galvenais priekšnosacījums iedzīvotāju noturēšanai ir stabilitāte.

Reirs norādīja, ka nav būtiski, vai latvietis strādā Valgā, vai igaunis Valkā, galvenais, lai šie cilvēki nepamet valsti. Turklāt nereti tieši paskatīšanās, kas notiek ar darbiem "kaimiņa sētā", var palīdzēt risināt dažādas problēmas un gūt pieredzi.

Vienlaikus Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Evita Simsone norādīja, ka, lai veicinātu sadarbību, tiek organizēts programmas "INTERREG Estonia-Latvia" projekts "Pārrobežu darba tirgus integrācijas un nodarbinātības veicināšana", ko īstenos NVA, Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fonds, Valkas novada dome un Valgas pilsētas dome.

Simsone norādīja, ka Latvijas un Igaunijas NVA jau tagad izveidojušas ciešas saites un sadarbojas nodarbinātības jautājumos. Veiksmīga aģentūru sadarbība izveidojusies arī tieši Valkā un Valgā, jo abu pilsētu iedzīvotāju ikdiena ir darba dēļ pārvietoties no vienas pilsētas uz citu.

Projekta "Pārrobežu darba tirgus integrācijas un nodarbinātības veicināšana" mērķis ir Valkas un Valgas pārrobežu teritorijā paaugstināt darba meklētāju iespējas atrast piemērotu darbu un darba devējiem palīdzēt atrast piemērotus darbiniekus.

Vienlaikus NVA pavēstīja, ka sadarbībā ar Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fondu un vietējām pašvaldībām NVA īstenos pētījumu par Valkas un Valgas pašvaldību uzņēmējdarbības vidi un tās sasaisti ar nodarbinātību, darba tirgus pieprasījumu un piedāvājumu, kā arī veidos ieteikumus nākotnes aktivitātēm. Projektā tiks piedāvātas dažādas nodarbinātību veicinošas aktivitātes darba meklētājiem, bezdarbniekiem, darba devējiem, kā arī strādājošajiem. Turklāt kopīgi ar Igaunijas Bezdarba apdrošināšanas fondu tiks rīkoti Livonijas darba tirgi, semināri un informatīvās dienas.

"INTERREG Estonia-Latvia" programma ir viena no 60 pārrobežu sadarbības programmām, kas saskaņā ar Eiropas teritoriālās sadarbības izlīdzināšanas politikas mērķiem darbojas Eiropas Savienības iekšējo robežu teritorijās. "INTERREG Estonia-Latvia" programmu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Igaunija un Latvija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)