Banner 980x90

"Nordea" un "DNB" apvienos darbību Baltijas valstīs

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv
"Nordea" un "DNB" noslēgušas vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu, vadošu banku Baltijā ar spēcīgām Ziemeļvalstu saknēm, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmumu pārstāvji.

"Apvienojot zināšanas un pieredzi par Baltijas tirgū, ciešo sadarbību ar mūsu klientiem un straujo līdzšinējo attīstību digitālajos risinājumos, Nordea šo gadu laikā izveidojusi stabilu un veiksmīgu banku, kļūstot par trešo lielāko banku Baltijas reģionā. Tagad ir pienācis spert nākamo soli, domājot par turpmāko attīstību. Kopā ar "DNB" mums būs nepieciešamais mērogs, plašāks filiāļu tīkls un lielāks pakalpojumu piedāvājums, kas ļaus mums kļūt par pamata banku mūsu klientiem Baltijā," saka Inga Skisaker, Bankas vadītāja Baltijas valstīs Nordea.

"Nordea" un "DNB" veiksmīgi papildinās viena otras darbību. Nordea šo gadu laikā guvusi pārliecinošas pozīcijas lielo uzņēmumu segmentā, savukārt "DNB" sevi pierādījusi kā spēcīgu tirgus spēlētāju mazo un vidējo uzņēmumu segmentā. Apvienojot abu banku biznesa operācijas, jaunā banka kļūs par lielāku un ietekmīgāku spēlētāju arī privātpersonu apkalpošanā Turklāt, jaunajai bankai būs plašāka pieejamība un ģeogrāfiskais izvietojums, ņemot vērā Nordea spēcīgās pozīcijas Igaunijā, un "DNB" – Lietuvā, kā arī līdzvērtīgās pozīcijas Latvijas tirgū. "Nordea" un "DNB" organizācijās Baltijas valstīs šobrīd strādā 1.300 un 1.800 darbinieku, kopējam aktīvu apjomam sasniedzot €8 miljardus Nordea un attiecīgi €5 miljardus - "DNB".

"Ar vairāk nekā 70 bankas filiālēm Baltijā, "DNB" izveidojusi dinamisku un uz klientiem orientētu bankas modeli. Mērogs šobrīd ir galvenais elements, lai nodrošinātu veiksmīgu biznesa attīstību, ņemot vērā, ka lielākas bankas spēj efektīvāk izmantot savus resursus. Jaunā banka būs labāk aprīkota, lai būtu vēl konkurētspējīgāka pieaugošās konkurences apstākļos Baltijas reģionā un iegūtais mērogs pēc abu banku apvienošanās būs noteicošais, lai kļūtu par pamata banku uzņēmumiem, klientiem un partneriem Baltijas valstīs," tā Mats Wermelin, Baltijas organizācijas vadītājs "DNB".

"Nordea" un "DNB" jaunajā bankā būs vienādas balsstiesības, taču dažāds ekonomisko īpašumtiesību sadalījums, kas tiks balstīts uz esošo uzņēmuma kapitāla vērtību un kopējo ieguldījumu jaunajā bankā darījuma slēgšanas brīdī. Darījums ir atkarīgs no normatīvajos aktos paredzētajiem nosacījumiem un apstiprinājumiem. Plānots, ka darījums par jaunas bankas izveidošanu tiks slēgts ap 2017.gada 2.ceturksni. Līdz darījuma slēgšanas brīdim, kad tiks saņemti visi nepieciešamie apstiprinājumi, abas bankas, "Nordea" un "DNB", darbosies atsevišķi kā savstarpēji konkurējoši uzņēmumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)