Banner 980x90

Lielajā labdarības robežtirgū saziedotos līdzekļus izmantos velonomas punktu ierīkošanai

Valmiera, 18.janv., LETA. Šī gada Lielajā labdarības robežtirgū saziedotos līdzekļus izmantos velonomas punktu izveidei Valkā un Valgā, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Savukārt turpmākajos saziedotos līdzekļus plānots izlietot Ilonas Voroņenko iesūtītās idejas realizēšanai - aktīvās atpūtas zonas ar āra trenažieriem izveidei. Paredzēts, ka atpūtas zona būs veidota tā, lai to varētu izmantot visa vecuma iedzīvotāji.

Kādā no turpmākajiem gadiem saziedotie līdzekļi tiks novirzīti arī Valkas un Valgas pilsētu kopīgo Ziemassvētku rotājumu un gaismas objektu iegādei. Šo ideju Valkas novada domei iesniegušas divas iedzīvotājas - Sabīne Kazaka un Linda Viduce.

Kā ziņots, Valkas novada dome aizvadītā gada nogalē aicināja iedzīvotājus piedalīties ideju konkursā par 2017.gada Valkas un Valgas Lielajā labdarības robežtirgū saziedoto līdzekļu izmantošanu. Šogad ideju konkursā piedalījās deviņi iedzīvotāji, kopumā iesūtot 16 dažādas idejas.

Jau tradicionāli robežtirgus mērķis ir labdarība, un tajā iekasētās maksas par tirdzniecības vietu nomu un dalību loterijā tiek atvēlētas kādam labdarības mērķim Valkā vai Valgā.

Aizvadītā gada maijā notikušā labdarības robežtirgus laikā kopumā tika saziedoti 11 939 eiro, kurus novirzīja akmens simbola - Valkas un Valgas skulptūras izgatavošanai un uzstādīšanai. Skulptūru izgatavoja Cēsu akmeņkalis Aivars Kerliņš, un tā tika uzstādīta 21.oktobrī pie Valkas-Valgas Semināra ielas robežas pārejas punkta Igaunijas pusē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)