Banner 980x90

Laika apstākļu dēļ atkārtoti atceļ Valkas četrcīņas posmu distanču slēpošanā

Daugavpils, 14.febr., LETA. Ziemas sportam nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ, sacensību organizatoriem nācies atcelt 18.februārī paredzēto Valkas četrcīņas posmu distanču slēpošanā "Sedaskalni".

Kā aģentūru LETA informēja Valkas novada domes Sporta un jaunatnes lietu daļas vadītājs Raivis Graņics, sacensības pārcelts uz šā gada 9.decembri. Ja arī šajā datumā nebūs pietiekami daudz sniega, lai sagatavotu trasi distanču slēpošanai, sacensību formāts tiks mainīts uz skriešanas posmu, kas notiks Valkas brīvdabas estrādes apkaimē.

Šī ir jau otra reize, kad sacensību organizatoriem Valkas četrcīņas pirmo posmu distanču slēpošanā laika apstākļu dēļ nācies pārcelt uz vēlāku laiku. Sākotnēji minētās sacensības bija paredzēts janvāra nogalē.

Pirmais posms "Valkas četrcīņā" būs šosejas riteņbraukšana, kas notiks 10.jūnijā. 12.augustā paredzēts posms MTB riteņbraukšanā "Apkārt Zāģezeram", bet 14.oktobrī -skrējiens "Apkārt Zāģezeram".

Sacensību seriāls "Valkas četrcīņa" ir tradicionāls pasākums, kurā aicināti piedalīties ne tikai Valkas novada, bet arī citu novadu iedzīvotāji. Sacensību mērķis ir popularizēt un veicināt sportiski aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, nodarbojoties ar sportu visu gadu, kā arī radīt iespēju ikvienam cilvēkam sistemātiski nodarboties ar dažādiem sporta veidiem.

Sacensību seriālā sportisti var piedalīties gan visos posmos, gan startēt atsevišķā posmā, jo pēc katrām sacensībām tiek apbalvoti trīs labākie savā vecuma grupā konkrētajā disciplīnā.

Sportisti ir sadalīti vecuma grupās, kā arī tiem, kuriem mērķis nav uzstādīt konkurēt par godalgotajām vietām, bet gan fiziski izkustēties ir iespēja piedalīties "Veselības klasē". Arī šajā klasē pēc katra posma pie balvas tiek aktīvākais vīrietis un sieviete.

"Valkas četrcīņa" posmu laikā notiek arī sacensības bērniem, pavisam četrās vecuma grupās, kur distances ir simboliskas, ar un bez laika kontroles, lai jaunajai paaudzei rosinātu vēlmi nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)