Banner 980x90

Krauklis: Lielbritānijā notikušais referendums, cerams, būs laba mācība arī Latvijas politiķiem

Vents Armands Krauklis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Vents Armands Krauklis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Referendums par Lielbritānijas aiziešanu no Eiropas Savienības (ES), cerams, būs laba mācība arī Latvijas politiķiem, ka nevajag sarežģītus jautājumus banalizēt un izmantot priekšvēlēšanu cīņās, nedomājot par sekām, paudis Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Krauklis aģentūrai LETA atklāja, ka Latvijas pozīcijai jābūt līdzsvarotai - saprotot, ka svarīgi arī turpmāk uzturēt labas attiecības gan tāpēc, ka Lielbritānija ir svarīgs eksporta tirgus, gan tāpēc, ka ir partnere NATO, kā arī tāpēc, ka daudziem latviešiem tā ir mītnes zeme.

"Tātad ES mums jābūt tiem, kuri piedāvā kompromisus," uzskata Krauklis.

Priekšsēdētājs domā, ka pašlaik Latvijā lielākie cietēji ir uzņēmumi, kuri līgumus par preču piegādēm noslēguši mārciņās. Ekonomikas ministrijai būtu jāapkopo informācija, cik šādu uzņēmumu ir un cik lielus zaudējumus tiem radīs mārciņas vērtības kritums. Šī ir tā reize, kad valstij šiem uzņēmumiem būtu jānāk palīgā, līdzīgi kā tas bija, sākoties Krievijas krīzei.

"Pieļauju, ka visvairāk šādu uzņēmumu ir kokapstrādē, kam ir būtiska loma tieši Latvijas reģionu ekonomikā," piebilda Krauklis.

Jau ziņots, ka ceturtdien Lielbritānijā notikušajā referendumā 51,9% dalībnieku nobalsojuši par valsts izstāšanos no ES, bet 48,1% - par palikšanu blokā. Piektdien Deivids Kamerons paziņoja, ka līdz viņa vadītās Konservatīvo partijas konferencei oktobrī atstās valdības vadītāja un partijas līdera amatu un līdz tam laikam ir jāatrod jauns līderis, kurš vadīs izstāšanās sarunas.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)