Banner 980x90

Kapu pieminekļi un labiekārtošana. SIA "Kantiņi"

Kapu apmales paredzētas kapu kopiņu norobežošanai, tādā veidā aizsargājot tās no laika apstākļu ietekmes un pildot dekoratīvu funkciju. Kapu apmales ir pirmais kapu labiekārtošanas elements, ko uzstāda pēc aizgājēja apglabāšanas.

Kapu apmales

Kapu apmales paredzētas kapu kopiņu norobežošanai, tādā veidā aizsargājot tās no laika apstākļu ietekmes un pildot dekoratīvu funkciju.

Kapu apmales ir pirmais kapu labiekārtošanas elements, ko uzstāda pēc aizgājēja apglabāšanas. Kapu apmales izceļ apbedījuma vietu un veido tai piemērotu formu. Kapa vieta bez apmales var iegrimt, aizaugt vai kā citādi pazust. Kapu apmales rada sakoptu kapa vietas kopskatu.

Kapu apmales no granīta vai laukakmens ir izturīgas, ilglaicīgas un viegli kopjamas. Tās pieskaņo piemineklim vai kapu plāksnītei. Kapu apmales pieejamas dažādās krāsās.

Kapu apmales iespējams izgatavot ar tukšu vidusdaļu, kā arī daļēji vai pilnīgi slēgtas. Tajās iespējams veikt gravējumus vai iestrādāt plāksnītes.

Lasiet vairāk: http://www.kantini.lv/produkcija

Kapu pieminekļi

Kapu pieminekļi ir paredzēti aizgājušā cilvēka piemiņai, tie kalpo kā cieņas apliecinājums aizgājušajam. Kapu pieminekļiem jābūt ilgmūžīgiem, kā arī tiem jāatspoguļo aizgājēja būtība.

Kapu pieminekļi var tikt izgatavoti no laukakmens vai granīta. Ir pieejama liela akmens krāsu dažādība – sarkanie, brūnie, pelēkie visdažādākajos toņos, ir arī gaiši akmeņi.  Ja izvēlas laukakmeņus, tad toņu nokrāsu ir vēl vairāk – katram akmenim sava. Kapu pieminekļi var būt arī stilizētās formās.  Tas dod iespēju ikvienam veidot oriģinālu piemiņas vietu saviem tuviniekiem, kas ir atšķirīga no citām.

Kapu pieminekļi var tikt veidoti ar gravējumiem – tos veic mākslinieks. Tiek realizēta granīta un laukakmens zāģēšana, slīpēšana un pulēšana, kā rezultātā granīts iegūst spīdīgu virsmu. Kapu pieminekļi ir vienkārši kopjami un pasargāti no apkārtējās vides iedarbības.

Kapu pieminekļi, ko piedāvā SIA "Kantiņi", tiek izgatavoti tikai no Skandināvijas valstu klintsakmens (klints granīta) un Latvijas laukakmens, kas mūsu laika apstākļu ietekmē nebalē, nemaina krāsu un nedrūp.

Lasiet vairāk: http://www.kantini.lv/produkcija

Kapu labiekārtošana

Kapu labiekārtošana ir nepieciešama, lai piešķirtu estētisku izskatu kapa vietai, kā arī lai atvieglotu kapa vietas kopšanu. Kapu labiekārtošana ļaus korekti iekārtot kapa vietu, kas radīs sakoptu vidi tiem, kas nāk pieminēt aizgājušo.

Kapu labiekārtošana paredz kapu vietas noformējuma izstrādi – kapu pieminekļu, apmaļu un citu objektu izgatavošanu. Piemēram, kapa vietu var labiekārtot ar granīta apžogojumu, skulptūrām, plāksnēm, flīzēm. Kapa vietā uzstādīts soliņš ļaus apciemotājiem atpūsties pēc kapa vietas sakopšanas, kā arī pakavēties atmiņās un pārdomās par aizgājušo.

Lasiet vairāk: http://www.kantini.lv/produkcija

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)