Banner 980x90

Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā aktīva rosība

Jau rit aktīva rosība Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā, pilsētas informācijas portālam Valka24.lv pavēstīja direktora vietnieks Raimonds Reinholds.

Tuvojas jaunais 2013./14.mācību gads un no pirmdienas, 26.augusta, līdz piektdienai, 30.augustam no plkst.13.00 līdz plkst.18.00 katru dienu aicinām jaunus audzēkņus un viņu vecākus iepazīties ar skolu, skolotājiem, iegūt izzinošu informāciju. Pēc pārrunām un iepazīšanās varēs iestāties mūzikas skolā. Šeit var padziļināti mācīties dziedāšanu gan solo, gan ansamblī. Var apgūt spēlēt dažādus mūzikas instrumentus: klavieres, akordeonu, vijoli, kokli, pūšamos (flautu, klarneti, saksofonu, trompeti, mežragu, trombonu) un sitaminstrumentus.

Jaunā mācību gada svinīga atklāšana notiks sestdien, 31.augustā, plkst.12.00. Tie būs kā svētki gan visiem mūzikas skolas audzēkņiem, gan vecākiem, skolotājiem, visiem novada iedzīvotājiem. Būs apsveikumi, vēlējumi, atkalredzēšanās prieks, iepazīšanās ar jaunajiem.

Reinholds informē, ka būs arī koncerts. Spēlēs viens no labākajiem Latvijas akordeonistiem - Kaspars Gulbis. Viņš ir zināms ne vien kā solo mākslinieks, bet arī kā ansambļa dalībnieks - Kaspars iesaistījies tādās muzikālās apvienībās kā "Altera Veritas", "Bellaccord", uzstājas kopā ar franču šansona dziedātāju Inetu Rudzīti. Pēdējo gadu laikā akordeonists piedalījies vairāku teātra izrāžu tapšanā, taču par savu prioritāti viņš uzskata akordeona mūzikas popularizēšanu jauniešu vidū.

Kaspars Gulbis koncertēs kopā ar paša izveidoto instrumentālo ansambli. Tajā apvienoti uz Latvijas koncertskatuvēm pazīstami mūziķi: Artūrs Kutepovs - viens no vadošajiem Latvijas ģitāristiem, komponists; Andris Grunte - kontrabasists, daudz muzicē kopā ar izciliem džeza māksliniekiem; Uģis Krūskops - Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitamo instrumentu pavēlnieks; Aleksejs Bahirs - Sinfonietta Rīga vijolnieks; Kārlis Bramanis Štrausa stīgu kvarteta vijolnieks; Rihards Štrauss - Štrausa stīgu kvarteta čellists.

Koncerta programma veidota, apvienojot New Musette, musette, tango, džeza un gipsy mūzikas elementus. Mākslinieki atskaņos E.Nazareta, B.Džoela, R.Galjano, D.Reinhardta, A.Pjacollas u.c. autoru darbus.

Informācija pa telefoniem 64707001, 64707002 vai personīgi skolā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)