Banner 980x90

Īstenoti vairāki "Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015" projekti

Foto: Pilseta24.lv
Foto: Pilseta24.lv

Visas vasaras garumā Vidzemē notikuši vairāki kultūras notikumi, kurus līdzfinansējusi "Latvijas valsts mežu atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2015" un Vidzemes plānošanas reģions, pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv ziņo organizatori.

Tā jūnijā Valmierā notika Kārlienas pagalma svētki, bet Valmiermuižā varēja apmeklēt vasaras saulgriežu tradīciju skolu un darbnīcas. Pirms Jāņiem Kocēnu novadā izskanēja Vidzemes dziesmu dienas dižkoncerts, savukārt pēc Jāņiem Limbažos notika trešais starptautiskais festivāls "Koklei un tai līdzīgi instrumenti apkārt Baltijas jūrai", pulcējot koklētājus un kokļu meistarus ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Krievijas.

Jūlija sākumā ar pasākumu "Dzīvīte, dzīvīte - šūpojos tevī. Fricim Bārdam 135, Paulīnai Bārdai -125' Limbažu novadā, Bārdu dzimtas memoriālajā muzejā "Rumbiņi"  tika atzīmētas abu dzejnieku jubilejas. Pašās šīs vasaras karstākajās dienās Lielvārdē pulcējās domubiedri, lai piedalītos improvizācijas nodarbībās mūzikā, kā arī etnodienā ar koncertiem un tautisko danču darbnīcu. Jūlija otrā pusē Madonā notika 18.Latviešu mūzikas svētki ar radošām meistarklasēm jaunajiem un topošajiem komponistiem, izpildītājmāksliniekiem un Latviešu mūzikas svētku orķestrim.

Savukārt Cēsis un Limbažus orķestru mūzika pieskandināja vasaras otrajā pusē. Izklaidējošās un deju mūzikas festivāla "Cēsu kauss pūtēju orķestriem 2015" ietvaros cēsniekus un pilsētas viesus priecēja gan skanīgs auto ar orķestru mūziķiem pilsētas ielās brokastu laikā, gan dažādas meldijas koncertos dienas vidū, gan zaļumballe vakarā. Savukārt augusta beigās notika "Pūtēju dienas Limbažos", bet jaunajiem, talantīgajiem reģiona mūzikas skolu audzēkņiem bija iespēja muzicēt kopā ar Vidzemes kamerorķestri Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Ar Vidzemes kultūras programmas atbalstu izdota arī grāmata "Mitrais. Lašu stāsti", kurā publicēti ilggadējā un leģendārā dabas aizsardzības inspektora Māra Anša Mitrevica piedzīvojumi Gaujas krastos, cīnoties ar malu medniekiem. Līgatnē, pateicoties projekta finansējumam, notika Līgatnes papīra muzeja atvēršanas pasākums, apmeklētājiem kļūstot par papīra lējējiem un muzeja eksponātu veidotājiem vienlaikus. 

Savukārt Strenču novadā projekta ietvaros beidzot tiek īstenota ilgi lolota iecere - restaurēta vēsturiska glezna Jērcēnmuižā, mākslinieces Veras Šteinertes-Bērziņas darbs "Lauku ainava". Savukārt unikālajā Staļina valdīšanas laikā tapušajā Sedas kultūras namā tiek strādāts pie kultūrvēsturiskā mantojuma (1953-1990) ekspozīcijas izveides. 

Rudenī ar "Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015" atbalstu tiks īstenoti vēl vairāki kultūras pasākumi ar izglītojošām, radošām un Vidzemes mantojumu popularizējošām aktivitātēm - aktuālajai informācijai sekojiet līdzi Vidzemes plānošanas reģiona mājas lapā - www.vidzeme.lv. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)