Banner 980x90

Fasāžu un iekšdarbu restaurācija un remonts. SIA "Talija"

Vēsturisku ēku fasāžu restaurācija – dekoratīvo elementu un vēsturiskā krāsojuma atjaunošana – tiek veikta pēc arhitektoniskās izpētes veikšanas, saskaņā ar vēsturiskajiem avotiem.

Vēsturisku ēku fasāžu restaurācija

Vēsturisku ēku fasāžu restaurācija – dekoratīvo elementu un vēsturiskā krāsojuma atjaunošana – tiek veikta pēc arhitektoniskās izpētes veikšanas, saskaņā ar vēsturiskajiem avotiem.

Eiropā, tajā skaitā arī Latvijā, ir liels daudzums vēsturisku ēku, kas veidotas dažādu laikmetu arhitektūras stilos. Šādām ēkām ir nepieciešama īpaši rūpīga attieksme. Apkārtējās vides iedarbības un ekspluatācijas noteikumu neievērošanas dēļ ir nepieciešama vēsturisku ēku fasāžu restaurācija.

Vēsturisku ēku fasāžu restaurācija paredz tradicionālu nozares principu ievērošanu. Pirms restaurācijas darbiem tiek veikta ēkas izpēte, lai izveidotu tās raksturojumu. Ir jāņem vērā vēsturiskās liecības, lai neattālinātos no ēkas sākotnējā izskata. Kvalitatīva vēsturisku ēku fasāžu restaurācija nepieļauj pārlieku lielu iejaukšanos – ja tomēr tā ir nepieciešama, tad tā ir balstīta cieņā pret vēsturisko kultūras mantojumu un ir estētiska. Galvenais uzdevums – ēkas izskata atveidošana un dekoru atjaunošana, kas prasa lielu precizitāti un meistarību. Kvalitatīvu rezultātu palīdz radīt modernās tehnoloģijas un rūpīgs roku darbs. Tiek ievēroti visi normatīvie akti.

Vēsturisku ēku fasāžu restaurācija ir veids, kā saglabāt arhitektūras un kultūras mantojumu nākamajām paaudzēm.

Lasiet vairāk: http://www.talija.lv/

Terraco grīdas

Terraco grīdas – tas ir izturīgs un skaists grīdas segums, kam raksturīga krāsu un rakstu daudzveidība. Terraco grīdas virsma ir plankumaina vai klāta maziem raibumiem. Šādas grīdas var ieklāt jebkur, kur nepieciešams stingrs grīdas segums.

Terraco grīdas tiek klātas uz stingras pamatnes monolīti vai blokos. Monolīto grīdu var sadalīt ar plānām līstītēm un iegūtas daļas aizpildīt ar terraco maisījumu. Pēc tam grīdu izlīdzina. Kad maisījums būs sacietējis, grīdu noslīpē. Beigās terraco grīdas noklāj ar krāseļļu un nospodrina ar vasku.

Terraco grīdas ir laba alternatīva grīdas klāšanā ar dabiskajiem akmeņiem. Tās ne tikai ir ļoti estētiskas, bet arī lētākas. Turklāt terraco grīdas mazāk slīd nekā citu līdzīgu materiālu grīdas segumi.

Terraco grīdas izceļas ar savām dekoratīvajām īpašībām, augstu nodilumizturību, samērā zemām izmaksām, kā arī labiem ekoloģiskajiem rādītājiem.

Lasiet vairāk: http://www.talija.lv/

Vēsturisku ēku iekštelpu remonts

Vēsturisku ēku iekštelpu remonts ir iekšējās apdares atjaunošana, kas ietver sevī telpu izpēti, atsāļošanu, gruntēšanu, daiļkrāsošanu, zīmējumu, sienu un griestu gleznojumu un dekoratīvo elementu restaurāciju.

Vēsturisku ēku iekštelpu remonts tiek veikts, ņemot vērā telpu vēsturisko izskatu. Vēsturiskās liecības nedrīkst tikt izpostītas vai mainītas. Remonta laikā tiek maksimāli atdarināts oriģinālais telpu izskats.

Vēsturisku ēku iekštelpu remonts tiek veikts, izmantojot tradicionālos materiālus, piemēram, koksni vai kaļķa javu.

Lasiet vairāk: http://www.talija.lv/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)