Banner 980x90

Autotransporta direkcija vērtē iespējamās izmaiņas maršruta Valka-Valmiera reisu izpildes laikos

Rīga, 19.janv., LETA. Autotransporta direkcija (ATD) sadarbībā ar iesaistītajām pusēm vērtē iespējamās izmaiņas maršruta Valka-Valmiera reisu izpildes laikos, aģentūrai LETA pauda direkcijas pārstāve Zane Plone.

Viņa norādīja, ka ATD 16.janvārī saņēma Valkas novada domes vēstuli, kurā tiek lūgts veikt izmaiņas maršruta Valka-Valmiera reisu izpildes laikos.

"Patlaban ATD sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu un SIA "VTU Valmiera" rūpīgi vērtē iespēju veikt grozījumus autobusu kursēšanas grafikā un maršrutā iekļauto pieturvietu izvietojumā," pauda Plone.

Vienlaikus viņa atgādināja, ka regulārajiem pasažieriem, braucot maršrutā Valka-Valmiera, ir iespēja iegādāties abonementa biļeti, kas ļauj par braucienu maksāt lētāk.

Aģentūra LETA jau rakstīja, ka Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) ir nosūtījis vēstuli valsts Autotransporta direkcijai un "VTU Valmiera" par autobusa maršruta Valka-Valmiera pārkārtošanu iedzīvotāju ērtībai.

Krauklis vēstulē norāda, ka saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrvienības Valkā reorganizāciju vēl vairāk aktualizējas jautājums par ērtu nokļūšanu Valmierā ar sabiedrisko transportu tiem iedzīvotājiem, kuri dzīvo Valkā, bet strādā Valmierā. Pēc 1.maija katru dienu uz Valmieru būšot jābrauc 15 VID darbiniekiem, no kuriem septiņiem nav privātās automašīnas.

"Valkas novada domē ir vērsušies arī AS "Valmieras stikla šķiedra" pārstāvji ar aicinājumu risināt jautājumu par valcēniešiem ērtāku nokļūšanu uz darbu "Valmieras stikla šķiedrā". Samērā daudzi Valkas iedzīvotāji strādā arī citās institūcijās Valmierā, piemēram, Vidzemes slimnīcā," stāsta Krauklis.

Lielākajā daļā šo institūciju darbs sākoties aptuveni plkst.8, tādēļ Krauklis uzskata, ka būtu loģiski vai nu pārkārtot esošo autobusu maršrutu tā, lai viens no autobusiem Valmierā pienāktu plkst.7.30 vai plkst.7.45 vai arī izveidot jaunu maršrutu.

Tāpat Krauklis aicina apsvērt iespēju šim autobusam izveidot pieturvietu VID ēkas rajonā un pie "Valmieras stikla šķiedras", kā arī piedāvāt iegādāties mēnešbiļeti par izdevīgāku cenu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)