Banner 980x90

Arī Lieldienu brīvdienās naktīs iespējams sals

Rīga, 19.marts, LETA. Tuvākajās nedēļās Latvijā vairākkārt ieplūdīs vēss gaiss no ziemeļiem, sals un sniegs brīžiem gaidāms arī aprīlī, prognozē sinoptiķi.

Otrdien, 20.martā, Latviju šķērsos zema spiediena ieplaka, tādēļ daudzviet gaidāmi nokrišņi, un aiz tās ar ziemeļrietumu vēju ienāks dzestrāks gaiss no Arktikas, savukārt nedēļas otrajā pusē dienvidrietumu vējš atnesīs nedaudz siltāku laiku. Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra šonedēļ nenoslīdēs zem -10 grādiem un nepārsniegs +10 grādu atzīmi.

Sagaidāms, ka līdzīgas laikapstākļu svārstības turpināsies marta beigās un aprīlī.

Saskaņā ar pašreizējiem Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķiniem Lieldienu brīvdienās Latvijā naktīs gaidāms sals līdz aptuveni -10 grādiem.

Prognozes neliecina par gaidāmiem stipriem nokrišņiem tuvākajās desmit dienās. Zemi brīžiem var pārklāt sniegs, bet pavasara saule to ātri vien izkausēs.

Marts līdz šim ir aptuveni divus grādus vēsāks par normu. Sagaidāms, ka arī aprīļa vidējā gaisa temperatūra būs nedaudz zemāka nekā ierasts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)