Banner 980x90

Valkas - Valgas delegācija mācību vizītē Marijampolē

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No 21. līdz 23.septembrim Valkas novada domes un Valgas apriņķa pašvaldības delegācijas pārstāvji devās pieredzes apmaiņas vizītē uz Lietuvas pilsētu Marijampoli, pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča.

Vizītes mērķis bija tikšanās ar Lietuvas kolēģiem, iepazīšanās ar objektiem un projektiem, kas īstenoti ar Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu. 

Vizītes laikā Valkas un Valgas delegācija tikās ar Marijampoles pašvaldības vadītājiem, deputātiem un speciālistiem, iepazinās ar Marijampoles pašvaldības funkcijām, struktūru, ieviestajiem un plānotajiem ES līdzfinansētajiem projektiem. Tāpat tika apmeklētas iestādes, kas sniedz komunālos pakalpojumus (sadzīves atkritumu pārstrāde, ūdenssaimniecība) un citas pašvaldības iestādes un uzņēmumi – daudzfunkcionālais sporta komplekss (ar atklāto futbola stadionu un kompleksu zem jumta), multifunkcionālais centrs (ar modernu fotostudiju, bibliotēku), sociālās labklājības institūcijas (bērnu nams, veco ļaužu pansionāts un dienas centrs garīgi atpalikušiem cilvēkiem), kā arī profesionālās izglītības centrs.

"Marijampolē redzētais bija viela pārdomām par dažādiem, ar ES fondu finansiālu atbalstu īstenotajiem infrastruktūras objektiem un projektiem. Ieguvām daudz iespaidu un pieredzes sociālās, uzņēmējdarbības un saimnieciskās jomas veicināšanā. Tāpat vienojāmies, ka tiks intensificēta grupu apmaiņa izglītības, kultūras un sporta jomā, kā arī vienojāmies, ka Valkas/Valgas un Marijampoles sadraudzības līguma parakstīšana notiks nākamgad, Valkas – Valgas pilsētu svētku laikā, no 9. līdz 11.jūnijam," stāsta Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)