Banner 980x90

Valkas novadā par 106 585 eiro īstenos veselības veicināšanas pasākumus

Daugavpils, 15.marts, LETA. Lai uzlabotu pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem Valkas novadā, palielinot to iedzīvotāju skaitu, kas ievēro veselīgu dzīvesveidu ikdienā, Valkas novada dome, sākot no šī gada, īstenos projektu "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Valkas novadā".

Kā aģentūru LETA informēja Valkas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Aksana Markoviča, lai pasākumos iesaistītu pēc iespējas vairāk iedzīvotājus, projekta ietvaros paredzēti interaktīvi pasākumi, lekcijas, praktiskas nodarbības, meistarklases, fiziskas aktivitātes pirmsskolas izglītības iestāžu un skolas vecuma bērniem, grūtniecēm un māmiņām ar bērniem, kā arī veselīga dzīvesveida nometne trūcīgajiem un maznodrošinātajiem bērniem.

Projektā paredzētas arī praktiskas ēst gatavošanas nodarbības trūcīgajiem, maznodrošinātajiem, bezdarbniekiem un citām personām ar zemiem ienākumiem, aktīvā ekskursija senioriem, fiziskas aktivitātes sēdoša darba veicējiem un citiem interesentiem, lekcijas par stresu un izdegšanu, veselības parametru mērījumi Valkā un pagastos, kā arī citi pasākumi veselīga dzīvesveida veicināšanai.

Projekta mērķa grupa ir visi Valkas novada iedzīvotāji, jo īpaši teritoriālās, sociālās atstumtības un nabadzības riskam pakļautās iedzīvotāju grupas.

Projekts ilgs līdz 2019. gada decembrim. Kopējais pieejamais finansējums Valkas novadam - 106 585 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums - 90 597 eiro un Valsts budžeta finansējums - 15 988 eiro.

Projekts tiks īstenots Eiropas Savienības fondu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību veselības veicināšanas un slimību profilakses pakalpojumiem, jo īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem iedzīvotājiem" pasākumā "Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)