Banner 980x90

Valkas novadā par 1,4 miljoniem eiro veidos jaunu kokrūpniecības ražotni

Rīga, 11.jūn., LETA. Sakārtojot degradēto teritoriju Valkas novada Kārķu pagastā, par 1 402 283 eiro veidos jaunu ražotni "Zaļkalni", kuras potenciālais nomnieks būs mēbeļu ražošanas uzņēmums SIA "Wega", aģentūru LETA informēja Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Ivo Leitis.

Valkas novada dome projektu "Ražošanas teritorijas izveidošana atjaunojot degradēto teritoriju Kārķu pagastā" īstenos, izmantojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Ražotni izbūvēs bijušās Kārķu ciema centrālās katlu mājas vietā. Būvprojekts paredz pārbūvēt esošo ēku par ražošanas funkcijai piemērotu ēku. Ēkas piebūve tiek plānota kā angāra tipa ēka ar nesošo metāla karkasu, ar stabveida pamatiem un cokola sijām, un sendvičpaneļu sienām un jumtu. Ēkas kopēja platība plānota 1572 m2, paredzot ražošanas telpas, noliktavas, ofisu un tehniskās telpas.

Jūnija sākumā ir ielikts pamatakmens ražotnei "Zaļkalni".

Būvprojektu izstrādājusi firma SIA "Geo Consultants", būvniecības darbus veiks SIA "Bazalts".

Potencionālā nomnieka uzņēmuma "Wega" ražošanas daļas vadītājs Harijs Balodis atzina, ka ražotnē būs nepieciešami arī palīgstrādnieki, taču viņš rosina jau tagad domāt cilvēkiem ar meistaru iemaņām par iespējām strādāt šajā uzņēmumā.

Kā liecina "firmas.lv" dati, mēbeļu un mēbeļu sagatavju ražotājs "Wega" apgrozījums pērn bija 238 610 eiro, peļņa - 7835 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)