Banner 980x90

Valkas ģimnāzijā notiks tehniski radošās darbnīcas par klimata pārmaiņām

Trešdien, 3.februārī, Valkas ģimnāzijā visas mācību dienas garumā notiks tehniski radošās darbnīcas vidusskolēniem par klimata pārmaiņām, pilsētas informācijas portāls Valka24.lv uzzināja Valkas novada pašvaldībā.

Skolēni piedalīsies pavisam trīs īpaši izstrādātās un sagatavotās tehniski radošajās darbnīcās, kas detalizēti iepazīstina un izskaidro, kas ir klimata pārmaiņas un ar tām saistītie problēmjautājumi un risinājumi. Darbnīcas norisināsies Vislatvijas tūres ietvaros, kas ilgs līdz pat nākamā gada pavasarim.

Pirmajā tehniski radošajā darbnīcā Valkas vidusskolēni uzzinās par klimata pārmaiņu iemesliem un sekām, kas šobrīd skar gandrīz visus Latvijas un pasaules iedzīvotājus. Otrā darbnīca tiks veltīta risinājumiem, kas palīdz samazināt CO2 izmešu apjomus, tādējādi mazinot arī globālo sasilšanu, kas rada klimata pārmaiņas. Savukārt, trešājā darbnīcā skolēniem būs iespēja dziļāk izprast dažādus pasākumus, lai pielāgotos negatīvajām klimata pārmaiņu sekām. Tehniski radošo darbnīcu dalībnieki un pedagogi iegūs arī īpaši izstrādātu informatīvu bukletu jauniešiem par klimata pārmaiņām.

Vairāk par tehniski radošajām darbnīcām stāsta projekta vadītāja Ginta Grīnberga: "Visas darbnīcas ir starpdisciplināras, proti, vidusskolēniem būs iespēja izmantot arī citos mācību priekšmetos iegūtās zināšanas, piemēram, algebrā, fizikā, ķīmijā, ģeogrāfijā. Darbnīcās īsam teorētiskam stāstījumam seko praktiska darbošanās, uzdevumu risināšana, eksperimentu un mērījumu veikšana, novērojumi, analizēšana un secinājumu izdarīšana. Jāatzīmē, ka visas darbnīcas ir balstītas reālos starptautiskos pētījumos un statistikas datos, tādējādi maksimāli tuvinot gan aktivitātes, gan to rezultātus reālajai situācijai klimata pārmaiņu jomā Latvijā un pasaulē".

Tehniski radošās darbnīcas notiks pavisam 70 skolās visos piecos Latvijas reģionos. Darbnīcās caur praktisku darbošanos un spēļu spēlēšanu par klimata pārmaiņām vairāk uzzinās 4000 Latvijas vidusskolēnu. Darbnīcas izstrādājis un ieviesis uzņēmums SIA "Aspired", kas tehniski radošo darbnīcu tirgū Latvijā un ārpus tās darbojas jau 3 gadus.

Tehniski radošo darbnīcu tūre tiek realizēt projekta "Zaļā misija: klimats" ietvaros, kura mērķis ir, palielinot projektā iesaistīto partneru zināšanas un kapacitāti, pārņemot ārvalstu pieredzi, kā arī integrējot un izmantojot alternatīvās izglītības pieejas un metodes, izglītot, informēt un veicināt Latvijas vidusskolēnu, dabaszinātņu pedagogu, Latvijas vispārizglītojošo izglītības iestāžu, Latvijas izglītības pārvalžu izpratni un zināšanas par klimata pārmaiņām, lai veicinātu to iesaisti klimata pārmaiņu novēršanā un politikas pasākumu, kuri ir saistīti ar pielāgošanos klimata pārmaiņām, īstenošanā.

Projekts īstenots Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" neliela apjoma grantu shēmas atklāta konkursa ietvaros un to plānots pabeigt līdz 30.aprīlim. Projekta kopējās izmaksas ir 189 403 eiro, kur programmas līdzfinansējums ir 166 035 eiro, bet pašu līdzfinansējums ir 23 368 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)