Banner 980x90

Valkas deputāti tiksies ar potenciālajiem Vidzemes slimnīcas investoriem

Ceturtdien, 6.februārī, Valkas novada domes deputāti tiksies ar potenciālajiem SIA "Vidzemes slimnīca" investoriem, lai noskaidrotu viņu iespējamo interesi par kapitāldaļu pirkšanu un slimnīcas piedāvājuma uzlabošanu, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Kas ir konkrētie "potenciālie investori", Krauklis gan patlaban atteicās atklāt. "Jebkurā gadījumā, ja dome pieņems lēmumu pārdot slimnīcas kapitāldaļas, par to tiks rīkota izsole. Vienīgi, lai lemtu, vai ir vērts izsoli rīkot, sākumā ir jāsaprot, vai vispār ir reāli interesenti, kas būtu gatavi uzlabot slimnīcas piedāvājumu," sacīja Krauklis.

Valka24.lv jau vēstīja
, ka kopš decembra SIA "Deloitte Latvija" veica Valkas novada domei piederošo SIA "Vidzemes slimnīca" kapitāldaļu novērtējumu un secināja, ka to vērtība ir diapazonā no 586 223 eiro jeb 412 000 latu līdz 1 293 390 eiro jeb 909 000 latu. Līgums ar novērtētājiem 2013.gada 12.decembrī noslēgts par apmēram 2990 latiem jeb 4254 eiro.

Novērtētāju kompānija, nosakot kapitāldaļu vērtību, ņēmusi vērā medicīnas jomas specifiku un tirgu, tādēļ precīzāku summu nav bijis iespējams noteikt.

Tāpat Valka24.lv jau vēstīja, ka 2013.gada novembra sākumā Valkas novada domes sēdē deputāti nolēma veikt domei piederošo slimnīcas daļu novērtējumu, pēc kura varētu pieņemt lēmumu par daļu pārdošanu.

Iepriekš Krauklis aģentūrai LETA stāstīja, ka iespējamā slimnīcas daļu pārdošana privātam investoram būtu vērsta tikai un vienīgi uz pakalpojumu attīstību un saglabāšanu novadā, kas būtu izstrādāts arī nolikumā. Viņš arī atzīmēja, ka patlaban domes deputāti lēmumu par pašvaldībai piederošās slimnīcas daļas pārdošanu vēl nav skatījuši, jo domē pieņemts lēmums vien par pašvaldībai piederošo daļu novērtēšanu, pēc kuras būtu iespējams lemt par daļu pārdošanas izdevīgumu.

"Ir vairāki labi piemēri Latvijā, kur, piesaistot privātos investorus, būtiski uzlabojas pakalpojumu pieejamība un kvalitāte. Viens no tādiem piemēriem ir Aizkrauklē. Jebkurā gadījumā, ja dome lems par daļu pārdošanu, tiks izstrādāts nolikums, kas noteiks investoram par pienākumu saglabāt un uzlabot novadā pieejamos pakalpojumus," apgalvoja Krauklis.

Slimnīcas īpašnieces ir Valkas novada un Valmieras pašvaldības. Valmieras pašvaldībai attiecīgi pieder 75% kapitāldaļu, bet Valkas novada pašvaldībai - 25%.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)