Banner 980x90

Valka un Valga lūgs paplašināt starpvalstu medicīnas pakalpojumu pieejamību

Valkas pašvaldības vadītājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija") ar Valgas kolēģiem vērsīsies pie abu valstu premjerministriem, lai tiktu paplašinātas cilvēku iespējas saņemt veselības aprūpi otrpus robežai, aģentūrai LETA teica Krauklis.

Krauklis sarunā ar aģentūru LETA uzsvēra, ka mērķis ir panākt, lai pacienti var izvēlēties, kur saņemt veselības aprūpi Valgā vai Valmierā, "Ir starpība, vai slimnīca atrodas četru kilometru attālumā vai 50 kilometru attālumā," teica Krauklis.

Premjerministres Laimdotas Straujumas (V) vizītē Valkā Krauklis valdības vadītājai stāstījis par šo situāciju, un viņa esot piekritusi, ka risinājums jāmeklē. "Tā kā viņa pašlaik ir arī veselības ministre, kamēr Circenes kundze ir slima, es ceru, ka varētu panākt noteiktu virzību šīs problēmas risināšanā," teica Krauklis, piebilstot, ka premjerministri tiks aicināti izveidot īpašu darba grupu, kas strādās ar Valkas un Valgas jautājumiem abās robežas pusēs.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) komunikācijas nodaļas vadītajā Ilze Bukša aģentūrai LETA atklāja, ka Latvijas un Igaunijas NMPD sadarbība Valkas, Valgas reģionā ir un notiek aizvien biežāk: "Var vēl pilnveidot sadarbību abu valstu dispečer centru un brigāžu starpā, bet faktiski var teikt ka pierobežas zona Valka, Valga ir viena teritorija, kur dežurē divu valstu brigādes, kas vajadzības gadījumā dodas viena otrai palīgā."

Savukārt Nacionālais veselības dienesta (NVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Štālberga atklāja, ka plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu regulē Pārrobežu direktīva "Par pacientu tiesību piemērošanu veselības aprūpē" un NVD veic norēķinus par Latvijas pilsoņiem ārpus valsts teritorijas saņemtajiem veselības pakalpojumiem atbildoši likumiem.

Jau iepriekš ziņots, ka 6.jūnijā Valgā notika Latvijas un Igaunijas NMPD vadības tikšanās, tajā piedalījās arī NVD un pašvaldības - aicinātie ministriju pārstāvji neieradās, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)