Banner 980x90

Valka un Valga atzīmēs 10 gadu jubileju kopš pievienošanās Šengenas zonai

Valmiera, 14.dec., LETA. Valkā un Valgā decembra nogalē atzīmēs 10 gadu jubileju kopš pievienošanās Šengenas līgumam, aģentūru LETA informēja Valkas novada pašvaldības pārstāve Aksana Markoviča.

Svinību pasākumi sākas jau šodien ar robežizstādi "Valga-Valka - ar un bez robežām" Raja ielā Valgā, kur atspoguļota Latvijas-Igaunijas robežas vēsture. Izstāde būs skatāma līdz 21.decembrim, bet pēc tam būs aplūkojama Valgas muzejā.

15.decembrī Valgas kultūras un interešu centra kinoteātrī "Säde", Kesk ielā 1 par godu svinībām būs dokumentālo filmu seansi, bet 21.decembrī Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijā un bijušajā Valgas krievu ģimnāzijā notiks viktorīna par Eiropas Savienības tēmu.

Svinību kulminācija būs 22.decembrī, kad Rīgas un Raja ielu krustojumā pie bijušā II robežpunkta plkst.13.30 notiks neliels koncerts ar abu pilsētu muzikantu, dejotāju un jauniešu dalību.

Tam plkst.14 sekos Igaunijas Republikas prezidentes Kersti Kaljulaidas, Latvijas Republikas prezidenta Raimonda Vējoņa, Eiropas Komisijas pārstāvniecību Igaunijā un Latvijā pārstāvju, kā arī Valkas novada domes priekšsēdētāja Venta Armanda Kraukļa (Vidzemes partija) un Valgas pagasta valdes priekšsēdētāja Margusa Lepika uzrunas.

Pēc amatpersonu uzrunām turpināsies kultūras programma un skatītājiem būs iespēja uz lielā ekrāna noskatīties robežstāstu videoklipus un dokumentālo filmu "Vieta, kur sākas valsts. Valkas dalīšana". Nelielu koncertu sniegs folkloras kopa "Nāburgi" un "Piirilinna Bigbänd".

Pasākuma noslēgumā būs simbolisks salūts.

Visiem pasākuma apmeklētājiem Eiropas komisijas pārstāvniecības Latvijā un Igaunijā sarūpēs tematiskās šokolādes un Valgas sieviešu zemessardze cienās ar siltu zupu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)