Banner 980x90

Valkā pamatskolu un ģimnāziju apvienos vidusskolā

Foto: valka.lv
Foto: valka.lv

Lai nodrošinātu pašvaldības finanšu līdzekļu un materiālo resursu racionālu un efektīvu izmantošanu un lai izveidotu optimālu un kvalitatīvu ilgtspējīgu izglītības iestādi, Valkas novada dome nolēmusi apvienot Valkas pamatskolu un Valkas ģimnāziju.

Kā aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā, skolu apvienošanas rezultātā tiks izveidota jauna izglītības iestāde - Valkas vidusskola, kurā mācīsies skolēni no 1. līdz 12.klasei. Reorganizācijas rezultātā vienā iestādē palielināsies izglītojamo skaits un arī klašu piepildījums. Lai saņemtu Eiropas struktūrfondu finansējumu, ir jāizpilda noteikts kritērijs - izglītojamo skaitam vienā iestādē 7.-12.klasē jābūt vismaz 240. Šobrīd Valkas ģimnāzija neatbilst šim statusam, jo tajā ir nepietiekams 10.-12.klašu skolēnu skaits.

Valkas vidusskola darbu sāks 2016.gada 1.septembrī, un mācības notiks divās ēkās - Raiņa ielā 28a un Ausekļa ielā 5.

Reorganizācijas rezultātā izveidotā vidusskola pārņems Valkas pamatskolas un Valkas ģimnāzijas izglītojamos, pedagogu un tehnisko darbinieku darba līgumattiecības, mantu un finanšu līdzekļus. Vidusskola turpinās realizēt šobrīd pamatskolā un ģimnāzijā licencētās un akreditētās izglītības programmas. Jaunās vidusskolas direktors tiks izvēlēts konkursa kārtībā, bet ar pamatskolas un ģimnāzijas direktorēm normatīvo aktu noteiktā kārtībā tiks izbeigtas vai grozītas darba attiecības.

Lai nodrošinātu reorganizācijas procesu, nepieciešams izveidot darba grupu, kas risinās organizatoriskos jautājumus.

Reorganizācija pabeidzama ne vēlāk kā līdz 2016.gada 31.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)