Banner 980x90

Valkā notiks Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā

Rīga, 19.jūl.,LETA. 31.jūlijā un 1.augustā Valkas stadionā norisināsies Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā, kurā piedalīsies spēcīgākās ugunsdzēsības sporta komandas no visas Latvijas, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Latvijas čempionātā ugunsdzēsības sportā 31.jūlijā pieaugušo konkurencē par čempiona titulu cīnīsies septiņas VUGD Kurzemes, Latgales, Zemgales, Vidzemes reģiona brigādes, Rīgas reģiona pārvaldes un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas komandas, kā arī divas sieviešu komandas no Grobiņas un Tērvetes.

Individuāli pieaugušo konkurencē startēs sportisti no Rīgas un Alsungas.

Savukārt 1.augustā spēkiem mērosies desmit jauniešu komandas no Rīgas, Alsungas, Kuldīgas, Grobiņas, Alojas, Naukšēniem un Rūjienas.

Latvijas čempionātā medaļas tiks izcīnītas četrās ugunsdzēsības sporta disciplīnās - 100 metru šķēršļu joslas pārvarēšana, uzkāpšana ar āķkāpnēm mācību tornī, 4x100 metru ugunsdzēsības stafete un izvēršanās no motorsūkņa. Ugunsdzēsības sports apvieno vieglatlētikas un ugunsdzēsības elementus.

Visu pieaugušo vīriešu komandu dalībnieki ir VUGD amatpersonas vai darbinieki, kas ikdienā strādā par ugunsdzēsējiem glābējiem, inspektoriem, dispečerēm utt.

2017.gadā par Latvijas čempioniem ugunsdzēsības sportā kļuva Vidzemes reģiona brigādes komanda, sīvā cīņā pārspējot 2016.gada čempionus - Kurzemes reģiona brigādes komandu, bet godpilno trešo vietu ieguva - Latgales reģiona brigādes komanda. Pagājušajā gadā, plašo meža ugunsgrēku dēļ, Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā pieaugušo konkurencē nenotika.

Pirmās oficiālās sacensības ugunsdzēsības sportā Latvijā notika jau 1937.gadā, bet Latvijas čempionāts ugunsdzēsības sportā Vidzemē notiek jau kopš 2000.gada un tajā ik gadu starp VUGD struktūrvienībām norisinās sīva cīņa par medaļām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)