Banner 980x90

Valkā izrādīs Latviešu Pagaidu Nacionālajai padomei veltītu izrādi

Valmiera, 29.jūn., LETA. 6.augustā plkst.18 par godu Latviešu Pagaidu Nacionālajai padomei Valkas Kultūras namā notiks muzikālās izrādes "Valka. Latvija. Brīvība." pirmizrāde, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes pārstāve Aksana Markoviča.

Projekta ideju un izrādes finansēšanu atbalstījusi Saeimas Nacionālās apvienības frakcija, kas tam piešķīrusi 21 800 eiro. Projekta kopējās izmaksas vēl tiek apzinātas.

Izrādes ideja ir caur divu cilvēku likteņu un mīlas stāstu izstāstīt Latvijas dibināšanas stāstu, tajā akcentējot Valkas vietu.

Izrāde tiek veidota pēc Valkas novada domes iniciatīvas, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri. Lugu pēc pasūtījuma ir uzrakstījis Eduards Liniņš, režisors - Gundars Silakaktiņš, scenogrāfs – Aigars Ozoliņš. Galvenajās lomās - Zane Dombrovska un Raimonds Celms, aktieri Ivars Puga, Kārlis Reijers, Ivars Kļavinskis, Ģirts Liuziniks un citi. Izrādē tiks iesaistīti ne tikai Latvijas Nacionālā teātra aktieri, bet arī vietējie papildspēki.

"Luga tika vairākkārt pārveidota, lai sasniegtu mērķi, ka skatītāji līdzi justu galvenajiem varoņiem, gūtu pozitīvas emocijas un reizē viņos raisītu pārdomas par Latviju, tās tapšanu. Tas būs īpašs notikums!" komentē Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Izrāde tiks izrādīta tikai vienu dienu, taču, ja cilvēku interese būs lieta, būs arī papildizrāde.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)