Banner 980x90

Valkā būs iespējams pieteikties studējošā stipendijai novadā atbalstāmās studiju programmās

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Valkas novada dome pieņēmusi lēmumu piešķirt studējošā stipendijas novadā atbalstāmajās studiju programmās, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Stipendijas lielums ir 25% līdz 35% no valstī noteiktās minimālās mēnešalgas.

"Tā kā ir mainījies pedagogu sastāvs, Valkā ir nepieciešams angļu valodas skolotājs un speciālās izglītības skolotājs", informējis Izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes nodaļas vadītājs Rolands Rastaks. "Pedagogi nepieciešami arī mūzikas skolā. Ļoti nepieciešams ir igauņu valodas speciālists, kā arī futbola treneris".

Tāpat, lai nodrošinātu būvvaldes efektīvu darbu, ir nepieciešams kvalificēts arhitekts.

Deputāti nolēma, ka 2015./2016.akadēmiskajā gadā atbalstāmās studiju programmas būs mūzikas pedagogs ar specializāciju "vokālais pedagogs", "akordeona spēle", "sitaminstrumentu spēle", "pūšaminstrumentu spēle" vai "klavierspēle", angļu valodas skolotājs, igauņu valodas speciālists (skolotājs, tulks), speciālās izglītības skolotājs, pirmsskolas skolotājs sākumskolas skolotājs un futbola treneris.

Valkas novadā deklarētie jaunieši stipendijai varēs pieteikties oktobrī, komisija izvērtēs pieteikumus līdz decembrim. Stipendiju jaunietis varēs saņemt no nākamā gada janvāra 10 mēnešus gadā. Stipendijai pieteikties varēs arī tie jaunieši, kuri jau studē.

Kopš 2012.gada stipendijas ir piešķirtas 10 jauniešiem. Iepriekš ir atbalstītas studiju programmas - logopēdija, pirmsskolas un sākumskolas skolotājs, sociālais pedagogs, volejbola treneris, vieglatlētikas treneris, florbola treneris un sporta skolotājs, arī ķīmijas un bioloģijas skolotājs. Valkas ģimnāzijā 2014.gadā darbu uzsāka ķīmijas un bioloģijas skolotājs, taču novadā darbs atradīsies arī jaunam skolotājam.

Lai saņemtu novada stipendiju, studējošais apņemas pēc studiju beigšanas nostrādāt pašvaldībā tik gadus, cik saņēma stipendiju. Stipendiju maksā ne vairāk kā 10 mēnešus akadēmiskajā mācību gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)