Banner 980x90

Valgas stacijā notiks uzvedums par Valkas nozīmi Latvijas valsts tapšanā

Valmiera, 12.maijs, LETA. 28.maijā plkst.19 Valgas stacijā norisināsies muzikāli horeogrāfisku uzvedumu "Zvaigznes pār Valku 1917", kas radošā veidā atgādinās par Ziemeļlatvijas un īpaši Valkas nozīmi Latvijas valsts tapšanā, aģentūru LETA informēja Valkas novada domes pārstāve Aksana Markoviča.

Muzikālu horeogrāfiskajā uzvedumā skatītāji vienlaikus piecās spēles vietās kopā ar dziedātājiem, dejotājiem un mūziķiem godās būtisko Latvijas valsts tapšanas epizodi, lai visai Latvijai atgādinātu, ka tieši Valkā pirms simts gadiem vēlā rudenī notika jaundibinātās Latviešu Pagaidu Nacionālās padomes pirmā sesija, kurā piedalījās arī rakstnieki Jānis Akuraters un Kārlis Skalbe, kuri ir uzveduma "Zvaigznes pār Valku 1917" radošās grupas un režisora Jāņa Siliņa ieceres iedvesmotāji.

Komponists Mārtiņš Brauns, kura mūzika dziedātāju Ievas Sutugovas un Daumanta Kalniņa, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktā kora "Sōla" un diriģenta Kaspara Ādamsona, Valkas muzikālo vienību un instrumentālās grupas izpildījumā skanēs šajā vakarā, ir radījis jaunu kompozīciju "Latvijā" ar Jāņa Akuratera dzeju.

Deju studijas "Dzirnas" dalībnieki horeogrāfa Agra Daņiļēviča vadībā veidos īpašu kustību partitūru, bet Latvijas Kultūras akadēmijas studenti - topošie leļļu teātra aktieri nokļūs teatrālu gidu lomās. Valmieras teātra aktieris Kārlis Neimanis iejutīsies Kārļa Skalbes domu pasaulē, akcentējot arī dzejnieka teikto, ka "Arī Latvijai ir bijusi sava Betlēme, mazā nabadzīgā Valka, pār kuras zemiem nomelnējušiem jumtiem toreiz spīdēja tik lielas, kuplas zvaigznes". Savukārt scenogrāfs Didzis Jaunzems katrai spēles vietai radījis vizuālo akcentu. Uzveduma producente - Asnate Siliņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)