Banner 980x90

Valgas muzejā būs skatāma izstāde "Par robežu bez robežām"

Valmiera, 2.febr., LETA. Nākamnedēļ Valgas muzejā tiks atklāta Igaunijas Mākslas akadēmijas XXXVI ekspedīcijas izstāde "Par robežu bez robežām", aģentūru LETA informēja ekspedīcijas vadītāja Marika Alvere.

Izstādē atainotajā 2013.gada ekspedīcijā studenti veica antropoloģiskus pētījumus Igaunijas un Krievijas robežupes Narvas abos krastos - Narvā, Nārvā-Jēsū, Pēterristi, Kudrukilā vienā robežas pusē un Ivangorodā, Vanakilā otrā. Pētījumu mērķis bija izzināt Narvas robežas, kā fiziskās un garīgās, tā metaforiskās, un gūt priekšstatu par to, kā tās uztver vietējie iedzīvotāji.

"Ar izstādes "Par robežu bez robežām" palīdzību mēs vēlamies izcelt robežas divējādo, ierobežojošo un caurlaidīgo, dabu. To ilustrē kontrabandas vešana, kas jau ilgstoši ir uzmanības centrā Narvas apkārtnē, bet tagad alkohola tūrisma dēļ ir vienlīdz aktuāla arī Igaunijas robežas dienvidu daļā. Neskatoties uz to, ka prieki un bēdas, ar ko ikdienā sastopas austrumu un rietumu robežu iedzīvotāji, atšķiras, dzīvei uz robežas piemīt arī nemainīgs, vienojošs aspekts. Kaut arī robeža telpas vienu no otras nošķir, tā vienlaikus ir šo telpu krustošanās un kopējo interešu vieta. Izstādē sarežģītā robežas tematika tiek aplūkota caur humora prizmu," par izstādi stāsta Alvere.

Izstādes atklāšana Valgas muzejā notiks 7.februārī plkst.16 un būs skatāma līdz 4.martam.

Izstāde līdz šim 2014.gadā bijusi aplūkojama Tartu Universitātes Narvas koledžā un līdz 2015.gadam Tallinas Okupācijas muzejā.

Izpētē piedalījās Kalle Keskrands, Hendriks Juliuss Kitss, Mihkels Reha, Ave Tāveta, Madiss Tūders. Pētījumu vadīja Marika Alvere.

Ekspedīciju finansiāli atbalstīja Igaunijas Kultūrkapitāla fonds un Igauņu Studentu fonds ASV.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)