Banner 980x90

Valgā tiksies neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu vadība

Piektdien, 6.jūnijā, Valgā notiks Latvijas un Igaunijas neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu vadības tikšanās. Tās laikā paredzēts pārrunāt abu valstu kopējo sadarbību veselības aprūpes jomā, aģentūru LETA informē Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere.

Medicīnas pakalpojumu jomā Valkā un Valgā ir daudz neatrisinātu jautājumu. Valkas iedzīvotāji vēlētos saņemt pakalpojumus Igaunijas pusē. Dome uzskata, ka būtu lietderīgi šajā tikšanās reizē paplašināt apspriežamo tēmu loku un iesaistītās puses.

Valkas novada dome 30.aprīlī nosūtīja vēstuli Latvijas Republikas Veselības ministrei Ingrīdai Circenei, Nacionālā veselības dienesta direktoram Mārim Taubem un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktoram Armandam Ploriņam ar aicinājumu piedalīties sarunās. Dome vēlas, lai šajās sarunās piedalītos gan abu pašvaldību - Valkas un Valgas - pārstāvji, gan abu valstu norēķinu dienestu pārstāvji.

Valkas domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis skaidro: "Pašlaik Valkas novada iedzīvotājiem ir problēmas saņemt medicīnas pakalpojumus tuvāk dzīvesvietai". Viņš apgalvo, ka "vadoties pēc Eiropas Savienības principiem, robežai nevajadzētu ietekmēt pakalpojuma saņemšanas vietu. Neatliekamā medicīniskā palīdzība būtu otrs jautājums, ko pašvaldība vēlētos pārrunāt tikšanās reizē. Jārod risinājums, lai pacients varētu izvēlēties, vai viņš saņemtu šo pakalpojumu Igaunijā, Valgā vai Valmierā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)