Banner 980x90

Valdība Strenču Psihoneiroloģiskajai slimnīcai atļauj paturēt 42 665 eiro no tīrās peļņas

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Valdība otrdien, 12.jūlijā, atļāva vairākām no valsts budžeta finansētām medicīniskās aprūpes iestādēm paturēt to īpašumā valstij dividendēs izmaksājamo peļņas daļu - kopumā ap 69 682 eiro. Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca varēs paturēt 42 665 eiro no tīrās peļņas

Ministru kabineta rīkojuma projekts paredz, ka valstij dividendēs izmaksājamo peļņas daļu savā īpašumā varēs paturēt Daugavpils Psihoneiroloģiskā klīnika, Aknīstes Psihoneiroloģiskā klīnika, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca, nacionālais rehabilitācijas centrs "Vaivari", Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca "Ainaži" un Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca.

Daugavpils Psihoneiroloģiskā klīnika varēs neizmaksāt dividendes 6291 eiro apmērā no tīrās peļņas par 2015.gadu. Rīkojuma projekts paredz, ka slimnīcas tīrā peļņa jānovirza aprīkojuma iegādei bērnu rehabilitācijas vajadzībām, lai uzlabotu valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu kvalitāti.

Aknīstes Psihoneiroloģiskā klīnikai nebūs jāizmaksā 2302 eiro. Iestādes tīrā peļņa būs jānovirza 3.ārstnieciskā korpusa ventilācijas sistēmas uzlabošanai, uzstādot dzesēšanas sistēmu. Bērnu psihoneiroloģiskajai slimnīcai "Ainaži" nebūs jāizmaksā dividendes 5294 eiro apmērā, un paredzēts, ka peļņa jānovirza bērnu dzīvojamo istabiņu renovācijai un ārkārtas situāciju seku novēršanai.

Tikmēr Strenču Psihoneiroloģiskā slimnīca varēs paturēt 42 665 eiro no tīrās peļņas. Iestādei peļņa jānovirza vides pieejamības nodrošināšanai pacientiem ar kustību traucējumiem. Savukārt Bērnu klīniskā universitātes slimnīca varēs paturēt 3320 eiro un peļņa ir jānovirza Hematoonkoloģijas nodaļas aprīkojuma nodrošināšanai. Rehabilitācijas centram "Vaivari" nebūs jāizmaksā dividendes 9810 eiro apmērā. Iestādes gūtā tīrā peļņa par pagājušo gadu jānovirza teritorijas vides pieejamības prasību nodrošināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)