Banner 980x90

Šonedēļ notiks Strenču novada svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Sestdien, 6.augustā, notiks Strenču novada svētki, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

Svētki iesāksies plkst.9.00 ar tirgošanos Strenču centra skvērā, bet plkst.10.00 svētki sāksies Strenču novada vidusskolas sporta laukumā, kur visas dienas garumā tiks izspēlēti volejbola un strītbola turnīri.

Savukārt centra skvērā notiks Cēsu Z(in)oo centra radošās darbnīcas bērniem un "Pikniks Strenču gaumē jeb Pikniks pilsētā". Darbosies SIA "Irina&Madis" kārumu galds. Svētku laikā plānots ieviest jaunu tradīciju Strenču novadā, tiekoties pie kopīga galda vai uz līdzpaņemtā pleda, baudot svētku atmosfēru, pārrunāt piedzīvojumus un dalīties ar jaunām idejām.

"Kārumu galda" jeb piknika ideja aizgūta no mazajām pilsētiņām Vācijā, kur to iedzīvotāji šādi pulcējas savos svētkos, galdā liekot līdzpaņemtos labumus. Vācieši šādi svin savu ciematu un mazo pilsētu svētkus. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savai labsajūtai nepieciešamo - pledus, uzkodas, atspirdzinošus dzērienus.

Turpat centra skvērā norisināsies arī tradicionālā akcija "Kūku kūka 2016", ko ik gadus organizē biedrība "Šūpolēs". "Pašvaldība aicina iedzīvotājus ar pašu rokām veidoto kārumu iepriecināt svētku dalībniekus un viesus. Ar akcijā iegūtajiem līdzekļiem plānots atjaunot koka konstrukcijas Strenču "Birzītē".

Svētkos būs arī foto orientēšanās spēle "#Strenčunovads", ar kuras palīdzību dalībnieki varēs iepazīt Strenču novada populārākos un arī mazāk zināmos tūrisma objektus. Informāciju par spēli varēs saņemt Strenču Tūrisma informācijas centrā.

Plkst.11.00 sāksies koncerts "Madaru laiks", kurā piedalīsies dāmu deju kopas no visas Vidzemes, kuras ieradīsies ciemos pie Strenču dāmām - deju kopas "Madaras", kas novada svētku dienā svinēs savu desmit gadu jubileju.

No plkst.12.00 būs atvērts Rīgas-Tērbatas ceļa zirgu pasts "Strenze Krug" Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas muzejā, kur varēs gan iepazīt Strenču vēsturi gan nobaudīt siltu ēdienu, uzkodas, alu, kvasu un visu pārējo. Tiks piedāvāta arī iecienīta kafija ar izsmalcinātu garšu, klāt piekožot īpašu šokolādi.

Pēcpusdienā plkst.14.00 brīvdabas estrādē sāksies deju festivāls "Madaras dienu vainagā smaidus, dziesmas un dejas pin", kurā kolektīva pastāvēšanas desmit gadus kopā ar viesu kolektīviem izdejos dāmu deju kopa "Madaras".

Plkst.18.00 visi svētku dalībnieki, viesi, pašdarbības kolektīvi, novada iestāžu un kolektīvu darbinieki un visi iedzīvotāji aicināti piedalīties svētku gājienā no Strenču novada kultūras centra uz brīvdabas estrādi, kur notiks konkursa "Strenču novada sakoptākā vieta 2016" laureātu godā celšana un pašdarbības kolektīvu koncertuzvedums "Brīnumzālīti meklējot". Visas dienas garumā svētkos būs arī Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Egliens.

Pēc koncerta būs iespēja klausīties Vakara mūziku uz Gaujas, kas skanēs no Gaujas tilta līdz estrādei, bet plkst.22 estrādē sāksies zaļumballe kopā ar grupu "Galaktika".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)