Banner 980x90

Piensaimniecība "Veckūkuri" attīstībā investē pusotru miljonu eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Strenču novada Jērcēnu pagasta zemnieku saimniecība "Veckūkuri" plāno būvēt modernizētu kūti šķirnes slaucamajām govīm, tādējādi paplašinot nišas produktu ražošanu no pašu saimniecībā iegūtā piena, aģentūrai LETA atzina saimniecības īpašniece Ilvija Jakovina.

Kā liecina ieraksts Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, projekta izmaksas būs 1 406 031 eiro, izmantojot Eiropas Savienības lauksaimniecības fonda līdzfinansējumu Lauku atbalsta dienesta pasākumā "Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās". Fermas būvniecību veiks Igaunijas uzņēmums "Mapri OŪ", projektu plānots pabeigt līdz šā gada decembra beigām.

Kā norādīja saimniecības īpašniece, neraugoties uz pašreizējo sarežģīto situāciju nozarē, piensaimniecība tiek paplašināta, saskatot noieta iespējas nišas produktu tirgū.

"Patlaban mums ir 70 govis, bet jaunajā fermā būs vieta vēl 120 govīm. Lai gan situācija nozarē ir smaga, iepirkuma cenas - zem pašizmaksas, tomēr likvidēties vai pārorientēt ražošanu negrasāmies. Ferma būs ļoti moderna, ar jaunāko tehniku, atbilstoša visām vides prasībām, līdz ar to varēsim pienu pārstrādāt pilnībā bez atlikumiem," sacīja Jakovina.

Viņa arī norādīja, ka iegūtais piens pilnībā tiek izmantots, uz vietas saimniecībā ražojot nišas produktus ar zīmolu "Mans piens".

"Specializējamies vairāk nekā desmit veidu jogurta un salātu mērcīšu ražošanā. Tāpat liels pieprasījums ir pēc svaigā siera lodītēm, kā arī nupat esam sākuši ražot saldā siera bumbiņas. Produkcija ir ar īsu realizācijas termiņu, jo nelietojam konservantus, līdz ar to par eksportu nedomājam un turpināsim sadarboties ar veikalu tīkliem. Fermas paplašināšana ļaus attiecīgi palielināt šo produktu ražošanu, nodrošinot pilnu ražošanas ciklu un neatkarību no piena iepircējiem vai pārstrādātājiem," sacīja saimniecības īpašniece.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Veckūkuru" apgrozījums 2014.gadā bija 454 457 eiro salīdzinājumā ar 429 292 eiro pirms gada, bet peļņa - 20 813 eiro salīdzinājumā ar 19 915 eiro 2013.gadā.

"Veckūkuri" nodarbina sešus cilvēkus, saimniecības vienīgā īpašniece ir Jakovina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)