Banner 980x90

Negaisa laikā uz Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas jumta uzkritusi priede

Rīga, 12.jūn., LETA. Pagājušajā naktī negaisa laikā uz Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas otrās nodaļas ēkas jumta uzkritusi priede, aģentūrai LETA apstiprināja ārstniecības iestādes saimnieciskās struktūrvienības vadītājs Ainis Blūms.

Viņš pastāstīja, ka patlaban ir apzināta situācija un dienas laikā nolūzušais koks tiks novākts. Patlaban grūti prognozēt, cik liela skāde nodarīta jumtam, to varēs noskaidrot tikai tad, kad nolūzušais koks būs sazāģēts un novākts, sacīja Blūms.

Citu postījumu slimnīcas teritorijā neesot, arī cilvēki nav cietuši, un darbs slimnīcā rit ierastajā režīmā.

"Salīdzinot ar 2010.gadu, kad pēc negaisa slimnīca nedēļu bija bez elektroapgādes, šīs vasaras negaiss ir bijis nieks," teica Blūms.

Vecpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Indriķis Putniņš ("Novada attīstībai") aģentūrai LETA stāstīja, ka novada teritorijā situācija ir atšķirīga. Esot vietas, kur lietus pat nenolija, bet ir vietas, kur bijuši pamatīgi nokrišņi un nogāzts pa kādam kokam.

"Man ir informācija, ka vienam novada zemniekam nebija elektroenerģijas, bet pagaidām manā rīcībā nav informācijas par citiem postījumiem," teica Putniņš.

Burtnieku un Jaunpiebalgas novadu domju priekšsēdētāji stāstīja, ka pašvaldībā nav informācijas par kādiem būtiskiem negaisa postījumiem.

Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs ("Mūsu novads - mūsu mājas - mūsu atbildība") teica, ka šorīt izbraucis vairākus pagasta ceļus un nekur nebijuši redzami pat lauzti koku zari. "Zibens un pērkons bija, lietus novērsa sausumu, bet postījumu mūsu novadā laimīgā kārtā nebija," situāciju raksturoja Šāvējs.

Burtnieku novadā pamatīgi zibeņoja, lija lietus, bet par postījumiem pagastu pārvaldēs cilvēki nav sūdzējušies, teica Burtnieku novada domes priekšsēdētājs Edvīns Straume (V).

Jau vēstīts, ka saistībā ar negaisa radītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajā diennaktī saņēmis vairāk nekā 50 izsaukumus, turklāt dzēsti arī ugunsgrēki, kurus, visticamāk, izraisījuši zibens spērieni.

Visvairāk ar negaisa postījumiem saistīto izsaukumu - 19 - tika saņemti Tukumā un Tukuma novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)