Banner 980x90

Neatbalsta pašvaldības lūgumu izveidot jaunu sabiedriskā transporta maršrutu Valka-Kalnaine-Gaujiena

Rīga, 11.jūl., LETA. Sabiedriskā transporta padome nav atbalstījusi Valkas novada domes un Gaujienas internātpamatskolas ierosinājumu atklāt jaunu maršrutu Valka-Kalnaine-Gaujiena, aģentūru LETA informēja dome pārstāve Dace Pūce.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) uzskata, ka šis "lēmums kārtējo reizi apliecina, ka valdības solījumi skolu tīkla sakārtošanu sinhronizēt ar sabiedriskā transporta kustību ir tukši solījumi".

"No 1.septembra Ozola skola ir slēgta, bet par audzēkņu nogādāšanu uz citām skolām jārūpējas tikai pašvaldībai, kas nav pareizi. Arī iespēja iedzīvotājiem saņemt pakalpojumus novada centrā izrādās nesvarīga," pauda domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka Valkas novada dome un Apes novada Gaujienas pagasta pārvalde nosūtījušas vēstuli satiksmes ministram Tālim Linkaitam (JKP) un VSIA "Autotransporta direkcija" valdes priekšsēdētājam Kristiānam Godiņam vēstuli ar lūgumu atkārtoti izskatīt jauna satiksmes autobusa maršruta Gaujiena-Kalnaine-Valka izveidošanu.

Valkas novada dome jau vairākkārt lūgusi izvedot šo maršrutu, lai Gaujienas, Zvārtavas un Valkas pagastu iedzīvotāji ar sabiedrisko transportu varētu nokļūt uz darbu Valkā vai Valgā un atpakaļ, kā arī uz mācībām Valkā varētu tikt reorganizētās Ozolu skolas audzēkņi. Turklāt saistībā ar pieņemto lēmumu Ozolu skolu likvidēt ar 2019.gada 1.septembri maršruta izveide ir kļuvusi vēl nepieciešamāka.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka jau 2017.gadā Autotransporta direkcija nesaskatīja pietiekamu pamatojumu Valkas novada domes prasībai izveidot autobusu maršrutu. Valkas novada domes priekšsēdētāja iesniegums neesot devis konkrētu pamatojumu nepieciešamībai palielināt reisu skaitu. Valkas novada dome savā vēstulē balstās uz principu "ja maršrutā Valka-Gauja-Aumeistari tiks atklāti papildu reisi, Zvārtavas pagasta iedzīvotāji varbūt brauks uz Valku, varbūt meklēs darbu Valkā, varbūt mācīsies Valkā", apgalvoja direkcijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)