Banner 980x90

Latvijas Velo svētkos uzvaras gājienu turpina valcēniete Katrīna Jaunslaviete

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Olainē notikušajos Latvijas Velo svētkos 42km garajā MTB distancē sieviešu konkurencē pārliecinoši uzvarēja valcēniete Katrīna Jaunslaviete ("Ebike Machine"), kas tuvākās konkurentes apsteidza par vairāk nekā 7 minūtēm, izcīnot uzvaru MTB sacensībās Latvijā jau septīto nedēļas nogali pēc kārtas.

Kā pilsētas informācijas portālu Valka24.lv informē ZZK pārstāvis Ivars Bācis, tikmēr vīriešiem finiša sprintā 20 cilvēku grupā pirmo vietu ieguva "ZZK" komandas pārstāvis Arnis Pētersons. 90km garajā Sporta šosejas distancē no "Rietumu - Delfin" komandas pārstāvju draudzīgā kvartetā pirmais finiša līniju tomēr šķērsoja alūksnietis Andris Vosekalns, kamēr blīvajā finišā, atpaliekot no desmitnieka vienu sekundi, 20.vietu kopējā ieskaitē, bet pirmo vietu savā vecuma grupā ieguva smiltenietis Agnis Apse (Gandrs-Merida). Valmierietis Jānis Rubiks finiša sprintā bija pārāks 45km Tautas distancē.

Svētdien Olainē, turpinot pērn aizsākto tradīciju, jau otro gadu pēc kārtas norisinājās vērienīgie Latvijas Velo svētki, kurus organizēja "Alpha Baltic Sport" sadarbībā ar Olaines novada pašvaldību un Latvijas riteņbraukšanas federāciju. Šajos velo svētkos piecās distancēs – 90km Šosejas braucienā, 42km MTB, 45km Tautas klasē, 6km Ģimeņu braucienā un 0,5-1km bērnu sacensībās – piedalījās pāri par 900 riteņbraucējiem. Dalībnieku vidū lielāko daļu veidoja riteņbraukšanas entuziasti, taču neiztrūka arī bez vairākiem augsta līmeņa meistariem, turklāt no visām trim Baltijas valstīm. 

Cīņā par uzvaru, kā jau to varēja gaidīt, pārliecinoši pirmo vietu ieguva šī gada Latvijas čempione MTB krosā un MTB maratonā Katrīna Jaunslaviete, kas no pārējām konkurentēm atrāvās jau pašā sākumā un brauca kopā ar trešā desmita vīriem, distanci veicot 1:20:25 un tuvākās sāncenses apsteidzot par vairāk nekā septiņām minūtēm. Katrīna pēc bērniņa piedzimšanas jūnija otrajā pusē sacensību apritē atgriezās jau 10.jūlijā, un kopš tās dienas valcēniete ir bijusi uzvarētājas godā visas turpmākās nedēļas nogales dažādās MTB sacensībās. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)