Banner 980x90

Kūdras ieguvējs "Seda" pērn palielinājis apgrozījumu par 8%

Foto: Edgars Vaivads
Foto: Edgars Vaivads
Strenču novada kūdras ieguves un pārstrādes uzņēmums "Seda" 2015.gadu noslēdzis ar 4 725 836 eiro apgrozījumu, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, ja 2014.gadā uzņēmums strādāja ar 203 411 eiro lieliem zaudējumiem, pagājušo gadu tas noslēdzis ar 119 639 eiro peļņu.

Pērn "Seda" dubultojusi nodarbināto skaitu. Ja 2014.gadā uzņēmumā strādāja vidēji 13 darbinieki, tad pērn - jau 26.

Uzņēmumam ir licences derīgo izrakteņu ieguvei sešās kūdras atradnēs.

Kā minēts "Seda" vadības ziņojumā, pērn gūto peļņu uzņēmums novirzīs attīstībai.

AS "Seda" dibināta 1993.gadā un nodarbojas ar kūdras ieguvi, pārstrādi un realizāciju. Uzņēmuma vienīgais akcionārs ir Beļģijas un Nīderlandes kompānija "Kalloveen B.V.", kas ražo dārzkopībā izmantojamu kūdru un tirgo to Eiropā. "Kalloveen B.V." Latvijas uzņēmumu iegādājās 2013. gada nogalē no Somijas kompānijas "Vapo Oy".

"Seda" pēc apgrozījuma bija 9. lielākais kūdras ražotājs Latvijā 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2014".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)